vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Foto/“Scorpionii Albaştri” s-au întors acasă

Militarii Detaşamentului de apărare antiaeriană “Scorpionii Albaştri” s-au întors din Polonia unde au executat o misiune de pregătire. Ei au fost primiţi acasă, cu un ceremonial organizat în Piaţa Mihai Viteazul.

După şase luni de la disclocarea în Polonia putem raporta cu mândrie: Misiune îndeplinită! Detaşamentul de Apărare Antiaeriană Blue Scorpions s-a dislocat în Polonia începând cu luna martie, după luarea în primire a misiunilor şi sarcinilor operaţionale de la Detaşamentul de Apărare Antiaeriană Black Base, a atins rapid capacitatea operaţională completă fiind gata pentru îndeplinirea misiunii încredinţate”, a declarat maiorul Marian Octavian Muşat, comandantul detaşamentului de Apărare Antiaeriană „Scorpionii Albaştri”, adăugând că militarii au demonstrat că sunt „pregătiţi, uniţi şi hotărâţi să apere teritoriul NATO împotriva oricărei agresiuni”.

General de brigadă Dorin Ioniţă, comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite i-a felicitat pe militari: „Prin misiunea dumneavoastră aţi reuşit să puneţi o amprentă eficientă pe efortul României, de proiecţie a stabilităţii şi securităţii în afara graniţelor ţării”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ceremonialul a continuat cu acordarea de distincţii şi defilarea militarilor craioveni.

Detaşamentul de apărare antiaeriană generat de Batalionul 205 Apărare Antiaeriană “General Gheorghe Pârvulescu”, din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est dislocat în Polonia a fost format din 120 de militari. Detașamentul a avut în dotare tunuri antiaeriene de calibrul 35 mm OERLIKON.

Militarii au mers în Polonia „ca parte a Grupului de luptă NATO condus de SUA, având misiunea de a asigura prezenţa înaintată consolidată, în sistem rotațional, în nord-estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia”, după cum au arătat reprezentanţii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est.

foto: Lucian Sandu

Politica