sâmbătă, iulie 20, 2024

Ultima ora

Sport

Firmele care vor construi primele tronsoane ale Drumului Expres Craiova-Slatina-Piteşti, anunțate în octombrie

Firmele care vor construi Tronsoanele I şi II ale Drumului Expres Craiova-Slatina-Piteşti vor fi desemnate, în octombrie, potrivit CNAIR, care estimează că până la sfârşitul acestui an va semna şi contractele propriu-zise.

Opt oferte au fost depuse iniţial, pentru Tronsonul II al Drumului Expres Craiova-Slatina Pitești, care trece prin județul Olt. După analizarea lor a rămas una singură, care respectă toate condițiile din caietul de sarcini.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Radu Şerbănescu, a declarat că documentația este încă în faza de verificare, iar anunțul privind câștigătorul va fi făcut, în luna octombrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Câștigătorii pentru tronsoanele I și II ale Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești vor fi desemnați luna viitoare și, în funcție de eventualele contestații, estimăm că până la sfârșitul anului se vor semna contractele”, a declarat, săptămâna trecută, Șerbănescu.

Acesta a adăugat că procedura de atribuire a acestor lucrări se va face conform modificărilor făcute la Legea Achizițiilor Publice. Astfel, contestaţii ar trebui să fie mai puţine pentru că legislaţia impune anumite condiții contestatarilor. Una dintre acestea se referă la depunerea unei garanții, care va fi pierdută în cazul în care se constată că cel care contestă nu are dreptate.

Tronsonul doi al drumului expres va trece pe teritoriile localităţilor Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina şi Valea Mare. Proiectul presupune şi construcţia unui nou pod rutier, peste Râul Olt, între Slătioara şi Milcov, în paralel cu cel CFR care există în zonă.

Întregul proiect al Drumului Expres Craiova – Slatina – Piteşti are o lungime de aproximativ 121 kilometri şi o valoare estimată de peste 3,7 miliarde lei fără TVA.

Politica