vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Craiova trece de la hârtie la format electronic

Se investesc 3 miliarde de lei pentru ca în 28 de luni, Primăria Craiova, să treacă de la hârtie, la format electronic. Primul obiectiv ar fi reducerea cu minim 30% a timpului aferent livrării serviciilor către cetăţeni.

Alt obiectiv ar fi eliminarea completă a fluxului clasic pe hârtie pentru cel puţin 10 servicii oferite online (acte livrate semnate electronic) exclusiv de primărie.

Este vorba despre proiectul cu titlul „A.R.C.A.-Accesibilitatea procedurilor administrative prin Reducerea birocratiei și digitizare pentru Cetățenii BĂNIEI”, supus joi votului consilierilor locali în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020 (POCA).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Valoarea totală a cererii de finanţare pentru proiectul prevăzut la art.1 din prezenta hotărâre, în cuantum de 2.953.556,00 lei (inclusiv TVA), care cuprinde următoarele cheltuieli eligibile în sumă de 2.953.556,00 lei din care: a). 59.071,12 lei-contribuția proprie la cheltuielile eligibile, în procent de 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului; b). 2.894.484,88 lei-reprezentând finanțarea nerambursabilă, în procent de 98% din valoarea totală eligibilă a proiectului”, se arată în proiectul de hotărâre votat de consilieri.

Contribuția proprie a Primăriei Craiova în acest proiect este de 2% din valoarea eligibilă a acestuia, în cuantum de 59.071,12 lei. În plus, sumele reprezentând cheltuieli care pot deveni neeligibile pe durata implementării în condiții optime a proiectului, se vor asigura din bugetul propriu al unității administrativ-teritoriale Municipiul Craiova.

La trecerea în online sunt vizate: obţinerea certificatului de urbanism, înștiinţarea începerii lucrărilor de construire/desfiinţare precum și înștiințarea privind încheierea lucrărilor, alte cereri ce vizează domeniul construcțiilor, autorizații taxi, ori programări online la evidența persoanelor.

Politica