vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sezon estival la Jandarmerie: Amenzi de aproape 80.000 lei

Jandarmii mehedințeni au executat 98 misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimentele organizate în zona de responsabilitate, în perioada 01 iunie-15 septembrie 2018, se arată într-un scurt bilanț al Inspectoratului Județean de Jandarmi pentru perioada estivală.
„Dintre acestea, jandarmii au participat la 49 misiuni cu ocazia evenimentelor cultural-artistice; 4 misiuni cu ocazia evenimentelor promoționale și comerciale; 21 misiuni cu ocazia desfășurării examenelor de capacitate, bacalaureat, examenul de certificare a competențentelor profesionale; 9 misiuni cu ocazia evenimentelor sportive; 6 misiuni cu ocazia evenimentelor comemorative și religioase și 9 alte misiuni de asigurare a ordinii publice.
În cadrul dispozitivului integrat de menținere a ordinii publice au fost constituite 2.131 patrule mixte dintre care 1.358 patrule în mediul urban și 773 patrule în mediul rural. Independent, jandarmii au acționat în cadrul a 565 patrule (speciale de intervenție în zonele aglomerate și de agrement, în zona instituțiilor de învățământ, în sprijinul Poliției) cu un efectiv de 1.997 jandarmi”, se arată în documentul menționat.
Tot în aceasta vară, jandarmii mehedințeni au dat amenzi de aproape 80.000 lei celor certați cu legea.
„Au fost constatate în mod independent 16 fapte de natură penală cu 16 autori identificați, iar în cooperare cu Poliția pe timpul patrulelor mixte, au fost constatate 32 fapte de natură penală. De asemenea, au fost aplicate 276 sancțiuni contravenționale (201 amenzi și 75 avertismente).Valoarea amenzilor se ridică la suma de 78.030 lei. O mare parte din sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, consum de băuturi alcoolice în locuri publice, acțiuni săvârșite contra ordinii și liniștii publice și a normelor de conviețuire socială”, conform Jandarmeriei Mehedinți.

Politica