sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii s-au pus pe treabă de Ziua Mondială a Curățeniei

Ziua de sâmbătă a fost una încărcată pentru toți locuitorii județului Dolj. Cu mic, cu mare, încă de dimineață au pus osul la treabă!

Craiovenii au dat o mână de ajutor celor de la sate. Oltenii au fost cei mai buni dintre români și la capitolul curățenie. Ziua Mondială a Curățeniei i-a mobilizat pe aceștia pentru o Românie mai curată. Evenimentul organizat sâmbătă face parte din World Cleanup Day. Acesta a avut loc la nivel mondial. „Let’s do it, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 până în prezent, acesta a reușit să aducă peste 1,4 milioane de voluntari în acțiunile de curățare națională.

Una dintre comunele doljene implicate în acțiunea de curățenie, de sâmbătă, este Goicea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Era mult mai plăcut să fi vizitat localitatea noastră, în condiții de sărbătoare, dar și acest proiect este binevenit. Eu, în calitate de cetățean al comunei, n-am luat măsuri pentru cei care mai aruncă, cu toate ca în diverse împrejurări, le-am explicat să-și creeze o platformă pentru gunoi în propria gospodărie pentru că în urmă cu doi ani, au primit compostoare pentru a realiza compostul” , a explicat primarul Dumitru Marcu, comuna Goicea cu 2560 de locuitori, media de vârstă fiind de 61 de ani.

La ziua de curățeniei de la Goicea a luat parte și vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Oana Bică.

„Consiliul Județean Dolj s-a alăturat acestui proiect pentru că investește 54 de milioane de euro în gestionarea deșeurilor la nivelul județului. Suntem aproximativ 500 de colegi din CJ, dar și mulți primari din județ care s-au alăturat acestei acțiuni de ecologizare. Vrem să dăm un semnal de responsabilizare cetățenilor din Dolj, pentru a nu fi nevoie ca an de an să vină altcineva la ei în localitate să facă curățenie” , a spus vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Oana Bică.

De altfel, această acțiune de ecologizare s-a desfășurat și pe râul Jiu, în zonele Bucovăț, Breasta, Podari și râul Amaradia, unde angajații Administrației Bazinale de Apă Jiu au strâns circa 200 mc de deșeuri. Sacii cu resturile menajere strânse în județul Dolj, au fost transportați la depozitul ecologic de la Mofleni. De asemenea, militarii Brigării Multinaționale Sud-Est împreună cu Contingentul Militar Polonez au fost prezenți, sâmbătă, la cea mai amplă acțiune de protecție a mediului.

 

Politica