Schimbări majore în Codul Rutier. Ce trebuie să știe toți șoferii

Comisia Juridică și Comisia pentru transporturi a Camerei Deputaților au dat raport de lege favorabil pentru modificarea art.109 din Codul Rutier. De altfel, toți șoferii ar putea lua amenzi mari din cauza unor obiecte pe care le dețin în mașină.

Legislația prevede amenzi usturătoare pentru șoferii care obișnuiesc să circule cu mașini care au lipite pe geamuri, fie ele laterale, parbriz sau lunetă, diferite accesorii care ar putea reduce vizibilitatea conducătorului auto. Aceștia riscă amenzi de 3.000 de lei. Obiectele amintite în Codul Rutier pot fi odorizante, obiecte religioase (cruciulițe, icoane), diferite dispozitive electronice, dar și vinietele „uitate” pe parbrizul mașinii. De altfel, aplicarea tratamentelor chimice, dar și a foliilor pe parbriz, lunetă, dar și geamuri laterale, este sancționată cu până la 2.900 de lei. În plus, există o variantă legală pentru acest lucru, și anume, utilizarea de tratamente sau folii omologate sau certificate de Registrul Auto Român.

Potrivit celor două comisii, cea Juridică și Comisia pentru transporturi a Camerei Deputaților, mașinile de poliție cu radar sau polițistul cu radar tip pistol trebuie presemnalizați cu un panou afișat cu 500-1000 de metri înainte pe sensul de mers. Toate mașinile de poliție trebuie să fie inscripționate cu însemnele Poliției Române. Tot cele două comisii au decis ca folosirea dispozitivelor radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de 10 metri de mașina de poliție.

Populare

Recomandări

Secția ORL a SJU Târgu-Jiu a fost dotată cu mobilier

Secția ORL a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a...

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 12.12 – 18.12.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Olt. Peste 300 de milioane pentru calea ferată Craiova – București

Sucursalele Regionale CF București și Craiova au semnat joi...

VIDEO/ Drumul Expres Craiova-Pitești: Tronsonul 3 va fi deschis în 2023

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești va fi inaugurat...