sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Schimbări majore în Codul Rutier. Ce trebuie să știe toți șoferii

Comisia Juridică și Comisia pentru transporturi a Camerei Deputaților au dat raport de lege favorabil pentru modificarea art.109 din Codul Rutier. De altfel, toți șoferii ar putea lua amenzi mari din cauza unor obiecte pe care le dețin în mașină.

Legislația prevede amenzi usturătoare pentru șoferii care obișnuiesc să circule cu mașini care au lipite pe geamuri, fie ele laterale, parbriz sau lunetă, diferite accesorii care ar putea reduce vizibilitatea conducătorului auto. Aceștia riscă amenzi de 3.000 de lei. Obiectele amintite în Codul Rutier pot fi odorizante, obiecte religioase (cruciulițe, icoane), diferite dispozitive electronice, dar și vinietele „uitate” pe parbrizul mașinii. De altfel, aplicarea tratamentelor chimice, dar și a foliilor pe parbriz, lunetă, dar și geamuri laterale, este sancționată cu până la 2.900 de lei. În plus, există o variantă legală pentru acest lucru, și anume, utilizarea de tratamente sau folii omologate sau certificate de Registrul Auto Român.

Potrivit celor două comisii, cea Juridică și Comisia pentru transporturi a Camerei Deputaților, mașinile de poliție cu radar sau polițistul cu radar tip pistol trebuie presemnalizați cu un panou afișat cu 500-1000 de metri înainte pe sensul de mers. Toate mașinile de poliție trebuie să fie inscripționate cu însemnele Poliției Române. Tot cele două comisii au decis ca folosirea dispozitivelor radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de 10 metri de mașina de poliție.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica