Mehedinți: Manifestări speciale cu duiumul de ziua pompierilor

Mehedinți: Manifestări speciale cu duiumul de ziua pompierilor

ISU Mehedinți a sărbătorit ziua pompierilor printr-o serie de manifestări care s-au derulat pe parcursul mai multor zile. Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, sărbătorită în fiecare an la data 13 septembrie, au fost organizate competiţii sportive, expoziţii cu tehnica şi mijloacele de intervenţie, puncte de informare preventivă, o activitate dedicată exclusiv copiilor, dar şi o festivitate de depunere a jurământului militar. Începând de sâmbătă, pompierii mehedinţeni au fost în mijlocul cetăţenilor cărora le-au dat posibilitatea să cunoască misiunile inspectoratului, dar şi o parte din tehnica şi mijloacele de intervenţie folosite pentru salvarea semenilor, a bunurilor acestora şi a mediului.
„Duminică, la Pădurea Crihala, am adus copiilor bucuria de a-şi manifesta talentele artistice prin organizarea unui concurs de desene pe asfalt, dar şi provocarea de a atinge cele mai înalte culmi prin escaladarea unui zid de căţărare pentru alpinişti. Marţi, 11 septembrie, la sediul inspectoratului, colega noastră, artista Oana Larisa Mindoiu, ne-a dezvăluit o parte din minunata lume a formelor şi culorilor, desăvârşite printr-o multitudine de tehnici, în cadrul unei expoziţii de artă plastică, cu tema  Aripi de Îngeri ”, a declarat Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.
Miercuri, 12 septembrie, la sediul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, în cadrul unei ceremonii miliare, cinci pompieri – doi ofiţeri şi trei subofiţeri – au depus jurământul de credinţă faţă de ţară. Totodată, inspectorul şef a înmânat diplome de merit personalului unităţii care s-a evidenţiat în îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România s-au  încheiat  joi, 13 septembrie, cu un ceremonial militar-religios, urmat de o paradă militară desfăşurată  pe Bulevardul Carol I, Zona Palatului Culturii “Teodor Costescu”. Toţi cei prezenţi la eveniment au putut intra în atmosfera camaraderească, pe acordurile fanfarei militare şi au văzut tehnica militară aparţinând serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, dar şi a serviciilor voluntare, publice şi private, pentru situaţii de urgenţă reprezentative ale judeţului.
De asemenea, pe esplanada Fântânii Cinetice a avut loc o expoziţie cu o parte din tehnica de intervenţie şi accesoriile folosite de pompieri, dar şi un punct de informare preventivă. Totodată, subunităţile ISU Drobeta și-au deschis  porţile, în intervalul orar 09.00-14.00, pentru a dezvălui vizitatorilor tehnica şi misiunile salvatorilor mehedinţeni.