vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Managerul SJU Craiova, premiu pentru invenție

O invenție a managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, Alin Demetrian, care încă așteaptă să fie brevetată, a fost deja premiată.
Este vorba despre un esotraheoscop inventat de medicul Alin Demetrian și echipa sa.


„Am lucrat mult la acest proiect, în echipă, evident. Am fost ajutați foarte mult să punem pe hârtie ideea noastră de către profesorul doctor inginer Augustin Semenescu de la Universitatea Politehnică București. Am fost premiați la nivel internațional și am depus și o solicitare pentru brevet. Cel mai probabil, anul viitor îl vom avea”, a spus Alin Demetrian.
El a explicat că esotraheoscopul este un instrument care permite medicilor să realizeze intervenții chirurgicale minim invazive, la standarde înalte. „Se pot face intervenții chirurgicale simultane și coordonate în cele două organe vecine, traheea și esofagul. Aveam de mult ideea în minte, dar a fost nevoie de colaborarea cu domnul profesor de la Universitatea Politehnică să o putem pune în practică. Am lucrat câteva luni la acest proiect. După ce vom primi brevetul o să începem să punem în practică invenția“, a mai precizat managerul SJU Craiova.

Politica