vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fiul procurorului Noaja, drogat la volan. A provocat un accident si a fugit

Fiul procurorului Ştefan Noajă, de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Ioan Bogdan Noajă, condamnat definitiv pentru trafic de droguri, este căutat de polițiști după ce, miercuri dimineața, a lovit un autoturism parcat și a fugit. Tânărul avea permisul suspendat, iar în mașină au fost găsite substanțe susceptibile a fi droguri.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că tânărul a fost identificat și este căutat de polițiști.

„În această dimineață, o persoană, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Slatina, a acroșat un alt autoturism parcat, provocând pagube materiale. După eveniment, conducătorul auto a fugit de la fața locului. În urma verificărilor efectuate de polițiști, conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 22 de ani, din municipiul Slatina. Totodată, polițiștii au stabilit faptul că acesta avea permisul de conducere reținut in vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice”, a declarat reprezentantul IPJ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cauza, polițiștii Biroului Rutier Slatina au întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Oamenii legii au predat ofițerilor SCCO ceea au găsit în mașină.

Noajă nu se află la prima ispravă de acest gen. Cel mai recent a fost prins de poliţişti, la volan, după ce consumase droguri, în luna ianuarie, la Potcoava, la o săptămână după o ispravă asemănătoare petrecută în Slatina.

Surse apropiate anchetei au declarat că Ioan Bogdan Noajă a fost oprit în trafic de Poliţia Potcoava, fiind suspect de consum de droguri, joi după-amiază, în jurul orei 17.00.

Poliţiştii l-au dus pe tânăr la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru prelevare de probe de sânge şi urină.

Ulterior, s-a luat legătura şi cu un poliţist al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, care a venit la unitatea medicală.

În urmă cu nu mai mult de o săptămână de acest eveniment, Noajă conducea autoturismul în zig-zag, pe strada Vintilă Vodă din Slatina, când a fost observat de un echipaj de la Jandarmerie. Jandarmii au solicitat intervenţia Poliţiei Rutiere, poliţiştii reuşind să blocheze maşina, în zona Policlinicii „Promed”.

Ulterior, Ioan Bogdan Noajă a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina pentru recoltarea de probe biologice, pe numele său fiind deschis un dosar de cercetare penală pentru consum de droguri, instrumentat de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO). Totodată, pliculeţele găsite în autoturismul tânărului au fost trimise la Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din Bucureşti.

Nu mai târziu de luna septembrie a anului trecut, Ioan Bogdan Noajă a fost implicat într-un accident rutier, pe DN 65, în zona Restaurantului „President” din Scorniceşti.

Tanărul era însoţit de prietenul său, Vasile Pădureţu, ambii fiind suspecţi că se aflau sub influenţa substanţelor interzise, un recipient cu „material vegetal” fiind găsit în maşină.

Surse apropiate anchetei au declarat că cei doi tineri au mai fost implicaţi într-un incident, în aceeaşi noapte, la o benzinărie din Slatina, ulterior provocând o tamponare, la Potcoava.

În dimineaţa respectivă, Noajă, aflat la volanul maşinii lui Pădureţu, a pierdut controlul volanului şi a pătruns de pe DN 65, în zona Restaurantului „President” din Scorniceşti, în pădurea de pe marginea drumului. Cei doi au fost găsiţi de oamenii legii inconştienţi, stare care le-a trezit suspiciuni acestora. Sursele noastre spun că tinerii erau „fumaţi”.

Noajă şi Pădureţu au fost conduşi de poliţişti la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde le-au fost recoltate probe de sânge şi urină, care de au fost trimise la Institutul de Medicină Legală din Capitală pentru confirmarea sau infirmarea prezenţei substanţelor interzise.

În maşina în care se aflau cei doi, poliţiştii au găsit „material vegetal” susceptibil a fi substanţe interzise.

Condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri, fiul procurorului Ştefan Noajă de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Ioan Bogdan Noajă, a scăpat de puşcărie, în urma deciziei Curţii de Apel Craiova.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis, la finalul lunii iunie 2017, să-l achite pe Noajă pentru una dintre acuzaţii, condamnându-l la doar un an şi opt luni de închisoare. Cu toate acestea, inculpatul nu va face nicio zi de închisoare deoarece, în urma deducerii pedepsei pe perioada arestului la domiciliu, între 28 noiembrie 2016 şi 17 mai 2017, instanţa a constatat „executată în întregime pedeapsa principală aplicată în prezenta cauză”.

Decizia magistraţilor craioveni este definitivă.

 

Politica