sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se caută 35.000 de voluntari pentru a curăța Doljul de gunoaie

Ziua de Curățenie Națională va avea loc, anul acesta, pe 15 septembrie. În Dolj se caută 35.000 de voluntari care să se ocupe de ecologizarea județului.
Cristina CÂRSTEA10
Proiectul „Let’s Do It!” implică voluntari din 150 de țări dintre care un milion de voluntari din România cu scopul de a curăța planeta de deşeuri. Voluntarii, în mare majoritate tineri şi membri ai diferitelor organizații, vor avea timp de o zi un obiectiv comun, acela de a identifica toate deşeurile din România şi de a crea o hartă a zonelor afectate. Proiectul a fost inițiat în județul Dolj în 2010, iar de atunci a adunat la fiecare ediție aproximativ 10.000 de voluntari.
În cadrul unui eveniment desfășurat, joi, în Sala de Şedințe a Consiliului Județean Dolj, coordonatorul logistic World Cleanup Day 2018, Cătălin Zamfir, a precizat: „Anul acesta acțiunea se întâmplă la nivel global. Peste 150 de state au hotărât ca pe 15 septembrie să se implice şi să curețe natura, să curețe mediul de deşeuri.”
De asemenea, acesta a mai adăugat şi faptul că obiectivul pentru acest an este ca 5% din populație sã fie implicată în acțiunea de curățenie.
„Pentru județul Dolj noi am stabilit o cifră de 35.000 de voluntari. Față de edițiile anterioare problemele de mediu au devenit mai cunocute, mai importante şi sunt mai mulți dornici să se implice”, a mai afirmat Zamfir.
Pentru a mobiliza un număr cât mai mare de oameni dornici să curețe planeta, evenimentul este intens mediatizat şi făcut public pe rețelele de socializare. Până la data de 15 septembrie numărul persoanelor înscrise în județul Dolj trebuie să atingă 35.000, pentru a realiza ce mai mare mişcare pentru ecologizare şi igienizare. Doritorii se pot înscrie completând un formular online, iar cei mai harnici şi mai implicați în acest proiect de Curățenie Națională vor bebeficia de premii în valoare de 17 250 lei.
Acest eveniment este susținut de firme, ONG-uri şi instituții publice. Se urmăreşte curățarea zonelor din afara oraşului, a pădurilor şi zonelor agricole.

Politica