joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mai puțini promovați la examenul auto după introducerea camerelor video

Numărul celor care trec de proba practică pentru obținerea permisului de conducere a scăzut în urma montării sistemelor de supraveghere video pe mașinile folosite pentru susținerea examenului.
La un an de la dotarea cu sisteme tehnice de monitorizare a autovehiculelor folosite la susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, numărul promovaților a scăzut. O spune chiar șefa Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dolj.
„Supravegherea video a probei practice pentru obținerea permisului de conducere este o procedură care se aplică de un an. După un an de exercițiu, vă pot spune că se simt unele efecte, în sensul că a scăzut procentul de promovare a examenului practic. Pe de o parte a crescut exigența examinatorilor, dar e de altă parte se simte și starea de emoție a candidatului”, a precizat  Maria Vasile, comisarul șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dolj.
De câteva zile, pe mașini au fost montate camere video mai performante.
„După un an de la implementarea acestui sistem, noutatea este că de câteva zile avem montate, pe fiecare autoturism care desfășoară proba practică, camere mai performante, de mai mică dimensiune, care redau mai clar, mai fidel proba practică. Toate aceste măsuri vin în sprjinul candidaților. Se elimină dubiul că examinatorul nu ar fi obiectiv, așa că această decizie de montare a dispozitivelor audio-video trebuie să le dea mai mare încredere că toată evaluarea este făcută așa cum ne obligă legislația, încât atunci când obțin permisul de conducere să aibă siguranța că pot circula pe drumurile publice cu toate cunoștințele dobândite”, a mai afirmat Maria Vasile.
Au fost și nemulțumiți. Doi la număr, care însă nu au avut câștig de cauză.
„Am avut două situații de contestare a examenului, proba practică, în ultimul an, de când captăm imaginile. Nu au fost, însă câștigate. Au fost analizate, s-au studiat imaginile și nu li s-a putut da câștig de cauză. Există tendința ca elevul să se supraevalueze, dar face greșeli în trafic și punctajul nu îi permite să promoveze”, a încheiat comisar-șef Maria Vasile.
La nivelul județului Dolj, proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere este susținută, zilnic, de aproximativ 150 de persoane. Dintre aceștia însă, numai jumătate îl obțin din prima încercare, restul fiind nevoiți să îl susțină din nou. Procentul de promovare este 67%.

Politica