vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Managerul SJU Craiova ar fi vrut un bazin cu pești în curtea spitalului. A uitat să urmeze pașii legali

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova ar fi construit, cu bani din propriul buzunar, un bazin cu nuferi și pești în curtea unității medicale, dar a uitat că fiind vorba despre o instituție publică are nevoie de unele avize.
Alin Demetrian, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Craiova demarase deja lucrarea, una la suprafața terenului, dar demersul său a fost oprit de conducerea Consiliului Județean Dolj care i-a cerut să respecte pașii legali.
„Construcție este mult prea mult spus. Mi-am cerut scuze către conducerea Consiliului Județean Dolj despre acest gest. O să reiau toți pașii în mod legal și o să fie făcut așa cum trebuie. Am crezut că este nevoie de acțiune și mai puțin de termene de așteptare. A fost poate o naivitate din partea mea. Mi-o asum”, a explicat Demetrian, joi, în cadrul unei conferințe de presă.
El a mai precizat că lucrarea urma să fie suportată din banii săi, nu ai unității medicale și comandase chiar și peștii.
„Era vorba despre o investiție minimă, suportată în totalitate de mine, nu ar fi implicat nicio cheltuială pentru spital. Era vorba despre amenajarea unui mic bazin cu nuferi, plante acvatice, cu pești, pe care îi și comandasem, în naivitatea mea. O să amân această lucrare până când se poate face totul legal. Cei de la Consiliul Județean Dolj au veni azi (n.r. joi) aici și am discutat despre un viitor proiect. Nu este un heleșteu, acesta presupunând excavare. Totul se întâmplă la suprafața pământului, o groapă de refugiu pentru pești, de aceea am crezut că îl pot face fără să aștept după zeci de aprobări. Există variante ca eu să sponsorizez lucrarea, ceea ce voi și face. Spațiul de acolo, din spatele unității spitalicești, trebuie amenajat întrucât nu arată deloc bine. Locul acela era un spațiu plin cu chiștoace, cu ambalaje, nimic mai mult”, a declarat Alin Demetrian.
Pe de altă parte, managerul SJU Craiova a anunțat că este aproape de finalizare procesul de dezafectare a vechiului accelerator liniar al spitalului, fiind așteptat cel nou achiziționat de minister.
„Urmează partea de reamenajare a buncărului și apoi va sosi, sperăm, până la sfârșitul anului, acel accelerator liniar pe care o regiune întreagă îl așteaptă. Sperăm ca la începutul anului viitor, în primăvară, poate, să ajungă accelerator liniar funcțional”, a afirmat Demetrian.
În plus, în curând, afirmă acesta, spitalul va avea materialele sanitare solicitate de medici în curând: „În sfârșit avem o parte din licitație pornită pentru ceea ce trena de multă vreme, acea licitație pornită în ianuarie, pentru materiale sanitare, s-a concretizat, zilele acestea am semnat o mulțime de contracte cadru și urmează să primim în magazie în teremen de câteva zile primele comenzi efectuate de către colegii noștri din toate secțiile spitalului. Toate celelalte lucruri care nu au ieșit la licitații le-am relansat printr-o procedură rapidă. 331 de contracte vor fi semnate și vom avea materialele în magazie”.
Se conturează echipa pentru chirurgia cardiacă
În cadrul conferinței de presă de joi, managerul SJU Craiova a anunțat că se conturează echipa ce va asigura chirurgia cardiacă în noua clinică de cardiologie. Echipa ar urma să fie condusă de doctorul Victor Raicea, medic primar chirurgie cardiovasculară din Târgu Mureș.
„Suntem în discuții destul de avansate cu viitorul chirurg cardiac care va fi șeful echipei ce va debuta la 1 ianuarie 2019. Este aici domnul doctor de la Târgu Mureș, se dezbat probleme de personal, de utilare a clinicii de chirurgie cardiacă. Acum definitivăm schema de personal de care este nevoie. Spitalul în sine are deja scoase trei posturi de rezidenți și sunt rezidenți în curs de formare. Primii vor veni pe post peste doi ani, sunt craioveni, se instruiesc acum. Cinci chirurgi cardiaci vor trebui să fie pentru că este un serviciu care are nevoie de permanență și va fi nevoie de peste 20 de asistenți”, a afirmat Demetrian.
De asemenea, el  a mai precizat că ancheta în cazul urologului Riza, medic care publică pe facebook fișe medicale ale pacienților și chiar imagini cu aceștia și care a fost implicat în mai multe scandaluri, continuă.
„Este o comisie disciplinară care l-a invitat, a refuzat să vină deși la vremea respectivă era în activitate, urmează să fie audiat când se întoarce din concediu, din vacanță, că dânsul ne-a informat că pleacă în vacanță, probabil se crede încă student. Îl așteptăm să se întoarcă după care vom relua procedurile legale”, a afirmat Demetrian.

Politica