Arest menținut pentru unul dintre complicii șoferului fugar din Brazda lui Novac

Date:

Curtea de Apel Craiova a respins, ieri, cererea unuia dintre complicii șoferului fugar care a rănit o fetiță și pe tatăl ei, în Brazda lui Novac, de înlocuire a arestării preventive cu o măsură mai blândă. Hotărârea instanței fiind definitivă, bărbatul rămâne în spatele gratiilor. Este vorba despre Călin Laurențiu Pop, care l-a ajutat pe Cristian Manea, autorul accidentului din 20 ianuarie, să-şi dezmembreze maşina cu care a comis fapta, un Mercedes Benz, pentru a şterge urmele.
Curtea de Apel Craiova a respins, ieri, cererea lui Călin Laurențiu Pop de a fi plasat în arest la domiciliu sau sub control judiciar, menținându-l în spatele gratiilor: „Respinge, ca nefondată, cererea privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar formulată de inculpatul Pop Laurenţiu Călin. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 09 august 2018”. Curtea de Apel urmează să judece apelurile formulate de inculpați în cazul accidentului petrecut în ianuarie, în cartierul craiovean Brazda lui Novac.
Reamintim că, pe 6 februarie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj anunța că s-a reușit identificarea şoferului, Ionuţ Cristian Manea, de 33 de ani, din Craiova, şi a altor trei persoane care au favorizat şi tăinuit fapta de părăsire a locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, în cazul accidentului petrecut în seara zilei de 20 ianuarie a.c., în cartierul craiovean Brazda lui Novac, când o fetiță de 1 an și 10 luni și tatăl ei au fost accidentați pe trecerea de pietoni de un șofer care a fugit.
În baza mandatelor emise de instanţă, pe 6 februarie a.c., polițiștii au făcut 11 percheziţii la imobilele în care locuiesc cei patru, dar şi în alte locaţii din municipiul Craiova, comuna Leu şi comuna Cârcea. În urma descinderilor, au fost găsite şi ridicate mai multe părţi componente ale autoturismului implicat în eveniment, un Mercedes Benz.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus continuarea urmăririi penale faţă de Ionuţ Cristian Manea, Călin Laurenţiu Pop, de 45 ani, din Craiova, Mădălin Floricel, de 38 ani, din Craiova, şi Marius Toma Vasile, de 35 ani, din comuna Leu, cei patru fiind reţinuţi pentru 24 de ore, şi introduşi în arestul IPJ Dolj. Pe 7 februarie a.c. au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a şoferului fugar, Ionuţ Cristian Manea şi a lui Mădălin Floricel, în timp ce Laurenţiu Călin Pop a fost plasat în arest la domiciliu pe o durată de 30 de zile, iar Marius Vasile a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Ulterior, la contestaţie, Tribunalul Dolj l-a plasat şi pe Mădălin Floricel în arest la domiciliu.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările și, la începutul lunii martie, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a lui Cristian Ionuţ Manea, de 33 de ani, din Craiova, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia; a lui Laurenţiu Călin Pop, de 45 ani, din Craiova şi Mădălin Floricel, de 38 ani, din Craiova, (ambii aflaţi în stare de arest la domiciliu), pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, şi a lui Marius Toma Vasile, de 35 ani, din comuna Leu, (aflat sub control judiciar), pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire. Procurorii au reţinut că „pe 20.01.2018, în jurul orei 20.20, inculpatul Manea Cristian Ionuţ a condus autoturismul marca Mercedes Benz pe bulevardul Decebal din municipiul Craiova şi a provocat un accident rutier în urma căruia a rezultat vătămarea corporală gravă a unei minore în vârstă de 1 an şi 10 luni cât şi a tatălui acesteia, pietoni angajaţi în traversarea regulamentară a străzii, pe marcajul pietonal, după care a părăsit locul producerii accidentului, fără încuviinţarea poliţiei. Ulterior, în data de 23.01.2018, inculpaţii Pop Laurenţiu Călin şi Floricel Mădălin,împreună cu Manea Cristian Ionuţ, în scopul împiedicării şi îngreunării cercetărilor în cauză şi tragerii la răspundere penală a acestuia din urmă, au apelat la numitul Vasile Toma Marius, iar împreună cu acesta, care, deşi cunoştea că autoturismul provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, la domiciliul lui Pop Laurenţiu Călin, au procedat la distrugerea prin tăiere a autoturismului marca Mercedes Benz”.
Dosarul a fost analizat în camera preliminară la Judecătoria Craiova, iar pe 20 aprilie a.c., instanța a dispus începerea procesului. Inculpații au recunoscut comiterea faptelor și au cerut să beneficieze de reducerea limitelor de pedeapsă, astfel că, pe 25 iunie a.c., Judecătoria Craiova a pronunțat sentința: „condamnă pe inculpatul Manea Cristian-Ionuţ, cercetat în stare de arest la domiciliu, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, cu executare în regim de detenţie.(…) Condamnă pe inculpatul Pop Laurenţiu-Călin, cercetat în stare de arest preventiv, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, cu executare în regim de detenţie. (…) Condamnă pe inculpatul Floricel Mădălin, cercetat în stare de arest preventiv, la pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Craiova, jud. Dolj şi în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. (…) Condamnă pe inculpatul Vasile Toma -Marius, cercetat sub control judiciar, la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire. În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 2 ani. Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Comunei Leu, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, se arată în hotărârea intanței.
Nemulțumiți de pedepsele primite, inculpații au declarat apel. Dosarul s-a înregistrat la Curtea de Apel Craiova, primul termen de judecată fiind stabilit pentru 8 octombrie a.c.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Anchetă la Penitenciarul Craiova, după un interviu dat de Dincă

Polițiștii doljeni au deschis un dosar penal și fac...

Craiova. Reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Craiova și procurorii...

Bucătărie nouă la „Filantropia”

Blocul alimentar al Spitalului "Filantropia" din Craiova a fost...

DGASPC Mehedinți și-a făcut cabinet stomatologic. Și copiii și adulții vor fi tratați

Beneficiarii sistemului de protecție socială din cadrul Direcției Generale...