vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grevă generală la Direcția de Sport și Tineret Dolj

Angajații Ministerului Tineretului și Sportului au fost miercuri în grevă generală. În Craiova, au aderat la protest salariații de al Direcția Județeană de Sport și Tineret Dolj. Aceștia au refuzat să lucreze, fiind nemulțumiți de salarizare.
„Am decis să ne alăturăm grevei generale din Sport. Ne dorim salarii egale pentru toți oamenii din sport și pentru toți angajații din structurile descentralizate din România. Și noi vrem salarii decente ca să ne putem duce familiile unde trebuie. Avem personal lipsă. Oamenii muncesc peste program. 70% dintre salariați au venituri de 1.300 lei net fără a fi diferențiate în funcție de studii și în funcție de complexitatea muncii. Nu se acordă sporul de vechime. Sunt plătiți la fel și cei angajați de un an și cei cu 35 de ani vechime. Pontajele nu reflectă situația reală. Activitatea noastră se desfășoară sâmbăta și duminica de cele mai multe ori, oamenii lucrează la foc continuu, orele suplimentare nu sunt recunoscute și nu sunt plătite”, a declarat Mihai Milu, lider de sindicat.
În urma protestului care s-a desfășurat la nivelul întregii țări, Ministerul Tineretului și Sportului a transmis un comunicat de presă în care susține că salariile angajaților din sistem vor fi majorate de la 1 ianuarie 2019.
„În contextul protestelor declanşate de Sindicatul Naţional Sport şi Tineret, ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, a solicitat Curţii de Conturi un audit cu privire la aplicarea Legii salarizării personalului în minister şi în direcţiile subordonate din teritoriu pentru a verifica modalitatea de aplicare a Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului. Salariile angajaţilor din MTS vor fi majorate de la 1 ianuarie 2019, conform Legii-cadru 153/2017. Creşterile salariale vor continua, astfel încât, până în anul 2022, vor fi eliminate inechităţile. Tot de la 1 ianuarie 2019, vor putea fi acordate sporurile pentru condiţii vătămătoare, aşa cum sunt ele prevăzute de Regulamentul-Cadru din HG nr. 917/2017”, se arată în documentul menționat.
Sindicaliștii nu ar fi însă mulțumiți de răspuns, vorbindu-se deja de continuarea grevei.

Politica