joi, iulie 25, 2024

Ultima ora

Sport

Percheziții după scandalul de pe strada Panselelor

Cinci percheziţii domiciliare au fost desfăşurate, miercuri dimineaţă, de poliţiştii din Slatina, mascaţii SAS şi jandarmii olteni, în urma scandalului izbucnit, duminică, între „Clanul Sportivilor” şi mai mulţi romi de pe strada Panselelor din municipiu.
Surse apropiate anchetei au declarat că în urma acestor percheziţii, trei persoane au fost ridicate şi duse la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina unde au fost audiate. Aceleaşi surse spun că este vorba despre Alin Ghiţă, fratele acestuia, şi Alin Dobre, zis „Aşă”, trei dintre protagoniştii scandalului de duminică.
Scandalul a izbucnit, duminică după-amiază, când luptătorul Alin Ghiţă a intrat în conflict cu un slătinean de etnie romă, la o staţie peco de la intrarea în oraş dinspre Craiova. În aceeaşi zi, în jurul orei 23.00, în urma conflictului, şapte-opt sportivi, printre care Alin Ghiţă, fratele său, şi Alin Dobre, zis „Aşă”, s-au dus să-l caute pe celălalt bărbat, într-o comunitate de romi de pe strada Panselelor din Slatina.
Văzându-i, acesta s-a refugiat în locuinţa unui vecin, sportivii intrând peste el şi bătându-l crunt, folosind printre altele o bâtă telescopică. Bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde s-au strâns zeci de romi.
În aceeaşi seară, dar mai târziu, poliţiştii din Slatina şi mascaţii SAS au reuşit să aplaneze un nou conflict dintre cele două grupuri. Oamenii legii i-au găsit pe sportivi pe bulevardul A.I. Cuza, în zona unui local cu jocuri de noroc, pregătiţi să reînceapă scandalul.

Politica