sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Casa Rusănescu din Craiova, reabilitată doar dacă va câștiga competiția cu celelalte monumente istorice

Casa Rusănescu, cunoscută sub denumirea de „Casa Căsătoriilor”, va fi reabilitată cu fonduri europene, doar dacă va câștiga competiția în care a intrat. A fost depus proiectul în acest sens, imobilul concurând cu alte monumente istorice întrucât suma de bani prevăzută pentru această categorie de clădiri nu poate acoperi toate cererile de finanțare.

Edilul urbei, Mihail Genoiu, a anunțat că proiectul privind reabilitarea și transformarea în muzeu a acestei clădiri a intrat în competiție cu alte monumente istorice. Întrucât intră în această categorie (clădire-monument istoric, n.r.) fondurile vor fi accesate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Am depus proiectul pentru Casa Rusănescu, pe axa monumente istorice, întrucât acest imobil este monument istoric. Proiectul a fost avizat, a primit punctaj și va intra în competiție cu alte monumente istorice. Sunt mai multe solicitări, mai multe proiecte privind această categorie de clădiri, comparativ cu suma de bani prevăzută. Să sperăm că sunt șanse să câștigăm. Avem 75 de puncte acordate. Nu am avut punctajul maxim din cauza faptului acest punctaj l-au obținut cele care au avut, în momentul depunerii cererilor de finanțare, activitate deja întreprinsă, dar o activitate turistică. La noi nu este cazul, clădirea nu are această destinație și de aceea nu am obținut punctaj maxim”, a explicat Genoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Muzeu al Craiovei care să „găzduiască” întreaga istorie a urbei

Autoritățile craiovene au stabilit ca după reabilitare, Casa Rusănescu să devină Muzeul Craiovei. Aici vor fi expuse obiecte de valoare, hărţi, cărţi și alte documente care amintesc despre istoria oraşului.

Politica