vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ancheta în cazul crimei din Bălești continuă. Soțul polițistei, cercetat de superiori

Ancheta în cazul tragediei din Bălești continuă, iar soțul polițistei care și-ar fi împușcat mortal mama și copilul de numai șase luni, după care s-a sinucis, este cercetat de superiori. Aceasta, după ce s-a constatat că arma folosită de femeie îi aparține lui.

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj verifică dacă arma de serviciu a bărbatului a fost păstrată în condiții de sigurnață sau nu.

Constantin Lăpădat, soţul Adelei Maria Lăpădat, poliţista din Gorj care şi-a ucis copilul în vârstă de şase luni şi mama, este originar din Slatina. Timp de mai mulți ani, el a lucrat la o fabrică producătoare de anvelope de pe platforma industrială din Slatina. Deși toate indiciile de până acum arată că soția acestuia este vinovată de tragedie, anchetatorii îl au în continuare și pe el în vizor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Între timp, au apărut și primele rezultate ale necropsiei celor trei.

Femeia prezenta o plagă prin împușcare în zona capului, cu ieșire occipitală. Mama acesteia prezenta o plagă prin împușcare la nivelul toracelui drept, cu ieșire craniană, iar copilul prezenta o plagă prin împușcare frontală, cu ieșire în zona occipitală a capului. Este vorba de un singur glonț, restul fiind ricoșări ale celorlalte gloanțe”, a declarat Ramona Oprea, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Dubla crimă a avut loc în casa de vacanţă a familiei, din comuna Băleşti, judeţul Gorj. Potrivit primarului din localitate, Mădălin Ungureanu, soţul poliţistei a declarat că se afla la o farmacie din Târgu-Jiu, în momentul comiterii faptelor, pentru a cumpăra medicamentele copilului.

La întoarcere, bărbatul, care este poliţist la Mătăsari, în judeţul Gorj, a sunat la 112 şi a anunţat că soţia sa şi-a împuşcat mortal mama, după care s-a împuşcat în cap, folosind pistolul său. Fiul celor doi, un băieţel de şase luni, a fost şi el împuşcat. Acesta a supravieţuit până când a ajuns la spitalul din Târgu-Jiu, unde a fost anunţat decesul.

În jurul orei 19.00, un poliţist din cadrul Postului de Poliţie comunal Mătăsari a sesizat, prin apel 112, că soţia sa, agent de poliţie la TF Târgu-Jiu, încadrată în 2006, şi-a împuşcat mortal mama, în zona toracelui, după care s-a împuşcat în cap, folosind pistolul din dotarea acestuia. Deplasându-se la faţa locului, în comuna Băleşti, sat Ceauru, judeţul Gorj, în interiorul locuinţei, poliţiştii au găsit şi un minor, în vârstă de şase luni, care a fost transportat la spital, cu leziuni în zona capului. Poliţista a fost găsită căzută, lângă uşa de la intrarea în locuinţă, cu pistolul lângă ea, iar mama acesteia într-o cameră, în pat. Poliţistul deţinea pistolul la domiciliu, conform prevederilor legale, iar ultimul control a fost efectuat la locuinţa acestuia, la începutul acestui an”, declara Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Mama agentei, o femeie de 54 de ani, era angajata Primăriei Târgu-Jiu, ca secretară în cadrul Direcţiei de Patrimoniu.

Era angajata noastră din anul 2002, de la înfiinţare, secretar la Direcţia Publică de Patrimoniu. Nu a venit să se plângă la serviciu că ar avea probleme acasă. Era foarte fericită că era bunică. Era în concediu, urma să revină la serviciu de marţi. Nu avea relaţii conflictuale cu nimeni”, a declarat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

Politica