Conecteaza-te cu noi

Dolj

Andrei Lazăr scapă cu amendă penală în cazul scandalului soldat cu înjunghierea unui craiovean la Casa Studenților

Publicat

pe

Magistraţii Judecătoriei Craiova l-au condamnat, ieri, pe Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, care a activat la Judecătoria Craiova până în octombrie 2010, în prezent fiind la Judecătoria Mangalia, la … 6.400 lei amendă penală pentru scandalul provocat în noaptea de 13 spre 14 februarie 2016, la Casa Studenţilor din Craiova, în timpul căruia el şi complicele său au înjunghiat un craiovean, de 34 de ani. Și amicul său a primit tot amendă penală, în valoare de 6.000 lei. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Lazăr a fost condamnat, pe 1 februarie a.c., la 2 ani și 6 luni de pușcărie, astfel că este în penitenciar și a fost trimis în judecată într-un alt dosar, alături de craioveanul Alin Andrei Nicolae zis Impresie, pentru scandalul provocat într-un local din Craiova în luna decembrie.

La aproape doi ani și jumătate de la comiterea faptei, magistraţii de la Judecătoria Craiova au soluționat, ieri, procesul în care craioveanul Andrei Lazăr, de 30 de ani, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, este judecat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Este vorba despre scandalul izbucnit la o petrecere organizată la Casa Studenţilor din Craiova, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2016, în urma căruia Viorel Tudor, de 34 de ani, tot din Craiova a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, înjunghiat în zona hemitorace drept. În rechizitoriu, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reţinut faptul că: „În noaptea de 13/14 februarie 2016, în jurul orei 3.10, în timp ce se aflau în incinta Clubului Casa Studenţilor din municipiul Craiova, unde se desfăşura un spectacol la care participau aproximativ 480 de persoane, între inculpaţii Lazăr Andrei şi Savu Marian pe de o parte, şi numiţii Stângă Ionuţ Sebastian, Zidaru Virgil Alexandru şi Tudor Cătălin Viorel, pe de altă parte, a avut loc o altercaţie în urma căreia cei doi inculpaţi i-au agresat fizic pe ceilalţi trei. În aceleaşi împrejurări, inculpatul Lazăr Andrei l-a lovit pe numitul Tudor Cătălin Viorel (n.r.- 34 de ani, din Craiova) cu un cuţit în zona hemitoracelui drept şi în zona lombară dreaptă, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 16 – 18 zile de îngrijiri medicale”.

Craioveanul înjunghiat a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, iar autorul a fost identificat ulterior. Viorel Tudor nu a depus plângere. Pe 16 februarie 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova l-au reţinut pe Lazăr pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost plasat sub control judiciar.

Ieri, judecătorii i-au condamnat pe Lazăr și pe Savu la amenzi penale. În ambele cazuri amenzile au fost contopite cu toate pedepse pe care le-au primit în alte cauze, cei doi craioveni fiind recidiviști, astfel că Lazăr s-a ales cu o pedeapsă totală de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare şi 6.400 lei amendă penală, iar Savu 2 (doi) ani închisoare şi 6.000 lei amendă penală, în cazul său pedeapsa fiind cu suspendare: „ (…) urmând ca, în final, inculpatului LAZĂR ANDREI să-i fie stabilită şi aplicată pedeapsa rezultantă de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare şi 6.400 lei amendă penală (…) aplică inculpatului SAVU MARIAN pedeapsa rezultantă de 2 (doi) ani închisoare şi 6.000 lei amendă penală”, se arată în sentința instanței. În cazul lui Andrei Lazăr, pentru că s-au contopit toate pedepsele primite, din cei doi ani și 6 luni de închisoare se scad toate perioadele petrecute în stare de reținere și arest.

În acest moment, Andrei Lazăr este încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, după ce, pe 1 februarie a.c., a fost condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni rutiere. În plus, Lazăr este trimis în judecată, împreună cu Alin Andrei Nicolae, zis Impresie, pentru un scandal provocat într-un local din Craiova, în luna decembrie. „În fapt, s-a reținut că, inculpatul Lazăr Andrei, în noaptea de 14 spre 15 decembrie 2017, într-un local din municipiul Craiova, a proferat amenințări în public aducând atingere demnității persoanelor prezente și, totodată, a purtat în holul de la intrarea în localul respectiv un cuțit pe care l-a scos la vedere. Inculpatul Nicolae Andrei Alin, în noaptea de 14 spre 15 decembrie a.c., în același local din municipiul Craiova, a proferat amenințări în public, aducând atingere demnității persoanelor prezente”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Continue Reading