Conecteaza-te cu noi

Dolj

Vaccinul Hexavalent a ajuns în Dolj. Peste 6.500 de doze, până la finele anului

Publicat

pe

Vaccinul Hexavalent a ajuns și în Dolj, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj dând asigurări că cele 6.600 de doze vor ajunge până la finele acestui an.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Dolj, dr. Ștefan Popescu, nu mai sunt probleme în județul Dolj cu niciun fel de vaccin. Ultimul pe lista de așteptare era Hexavalentul, acesta sosind la jumătatea lunii trecute. „S-a rezolvat problema vaccinului Hexavalent, a celui antihepatitic și a celui antirujeolic. Am primit doze suficiente pentru următoarele 12 luni, din fiecare categorie în parte. Populația nu trebuie să își mai facă grji. Avem 5.800 de doze de vaccin antihepatitic, 6.400 de vaccin antirujeolic și 6.600 de vaccin Hexavalent. Acesta din urmă a venit în jurul date de 15 iunie”, a spus dr. Popescu.

Se poate administra

Vaccinul hexavalent se face bebelușilor la vârsta de 2 luni, 4 luni și 11 luni, medicii de familie din Dolj nemaivând acum probleme cu administrarea lui. „Trebuie precizat că într-o fiolă de vaccin hexavalent sunt 6 vaccinuri. Vaccinul hexavalent se face bebelușilor la vârsta de 2 luni, 4 luni și 11 luni, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei”, a conchis medicul Popescu.

© 2022. Toate drepturile rezervate.