joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Patronul unei firme din Dolj riscă dosar penal. Un minor a fost prins muncind „la negru”

Administratorul unei firme din județul Dolj riscă dosar penal, după ce inspectorii ITM Dolj au depistat că acesta avea la muncă un minor fără actele ce se impun. De asemenea, cu ocazia unui ultim control efectuat pe linia respectării legii privind întocmirea contractelor care să ateste încadrarea în muncă a salariaților, trei angajatori au fost amendați cu suma de 20.000 de lei, fiecare, practicare muncii la negru find cauza sancționării.

Acțiunile de control au vizat nu mai puțin de 42 de angajatori din domeniile servicii medicale, construcții, industrie prelucrătoare, panificație, service auto, transporturi, pază, jocuri de noroc și pariuri, financiar și asigurări, call center. „Cu ocazia verificărilor au fost identificați şi sancţionați cu amenzi în valoare de 60.000 lei, trei angajatori la care au fost depistate trei persoane care desfășurau activitate fără a avea forme legale de angajare. În timpul verificărilor au fost depistate 36 deficiențe pentru care inspectorii au dispus măsuri de remediere și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale din care 5 amenzi în valoare de 66.000 lei și 5 avertismente”, a declarat inspectorul șef al ITM Dolj, Cătălin Mohora.

Caz preluat de organele de cercetare penală

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oamenii legii au depistat, cu acest prilej, și un adolescent în vârstă de 17 ani ce desfășura activitate fără a avea forme legale de angajare. Procedând astfel, angajatorul încalcă prevederile legale referitoare la regimul de muncă al minorilor, fapt pentru care documentele au fost înaintate organelor de cercetare penală.

Politica