sâmbătă, iunie 15, 2024

Ultima ora

Sport

ANI: Incompatibilitate pentru primari și viceprimari din Dolj și Gorj

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 20 foști și actuali aleși locali, printre aceştia afându-se și edili din Dolj și Gorj. Este vorba despre primarul comunei Coșoveni, Nicușor Coandă, edilul din Grecești, Marcel Corîci, viceprimarul comunei Pielești, Iliuță Tîrcomnicu și Constantina Bușică, fost viceprimar al comunei Bîrca.

Edilul comunei Coșoveni, în perioada 06 august 2012 – 19 aprilie 2013, a exercitat simultan funcția de primar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Coșoveni, Județul Dolj. Primarul din Grecești a fost și el declarat incompatibil întrucât în perioada 03 septembrie 2012 – 12 februarie 2013 a exercitat simultan funcția de primar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Grecești, arată ANI.

În ceea ce-i privește pe viceprimarul comunei Pielești, alesul local, „începând cu data de 25 iunie 2012, desfășoară activități remunerate în calitate de asistent în brokeraj în cadrul SC Maxygo Broker De Asigurare SRL. Totodată, în perioada 12 septembrie 2012 – 23 aprilie 2013 a exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Pielești”, au comunicat reprezentanții ANI.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și fostul viceprimar al comunei Bîrca a fost declarat încompatibil după ce „în perioada 29 aprilie – 04 noiembrie 2015 a deținut simultan funcția de viceprimar și funcția de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic „Adrian Păunescu” Bîrca, participând la 8 ședințe ale Consiliului de Administrație. De asemenea, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de administrator în cadrul S.C. Maritimcor S.R.L. Totodată, în perioada exercitării funcției de viceprimar a desfășurat activități remunerate în baza Contractului individual de muncă încheiat cu S.C. Antonio & Diana S.R.L., realizând venituri în perioada 29 aprilie 2015 – 03 iunie 2015”, se arată în raportul ANI.

Și viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu, a fost declarat incompatibil, întrucât, în perioada 07 noiembrie 2012 – 28 septembrie 2015 a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliile de Administrație a patru unități școlare de pe raza municipiului Târgu Jiu.

 

 

Politica