vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pneumoftiziologia de la Scornicești primește, în sfârșit, un generator electric

Pentru prima dată de la înfiinţare, Secţia de Pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, fostul Spital Sconiceşti, are un generator electric, care poate prelua toate sarcinile în cazul unei pene de curent. Aceasta nu este singura investiție făcută aici în ultima perioadă.

SJU Slatina a achiziţionat, pentru secţia de Pneumoftiziologie Scorniceşti un generator electric. Din păcate, până acum, ori de câte ori se producea o pană de curent, unitatea medicală rămânea fără vreo sursă de alimentare cu energie electrică.

Am rezolvat această problemă. Săptămâna aceasta a fost montat generatorul electric la Scorniceşti. Valoarea investiţiei s-a ridicat la 156.000 de lei, bani de la Consiliul Judeţean Olt”, a precizat managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O altă achiziţie importantă pentru Secţia de Pneumoftiziologie o reprezintă o maşină dotată corespunzător pentru transportul hranei de la Slatina, la Sconiceşti. Maşina, a cărei valoare se ridică la 85.000 lei, este dotată cu instalaţie de frig şi izotermă, astfel încât hrana să ajungă în condiţii optime la pacienţi. Astfel va fi înlocuit vechiul mijloc de transport ce avea peste 450.000 de kilometri efectuaţi.

Spitalul de Pneumoftiziologie Sconiceşti a devenit secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina în 2013, printr-o hotărâre de guvern.

Politica