sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii habar nu au împotriva cui joacă în următorul amical din Austria!

Formația U Craiova 1948 Clubul Sportiv a anunțat pe site-ul oficial că întâlnește FC Wacker Innsbruck. Austriecii zic că nu e chiar așa.

Pe site-ul oficial al grupării craiovene din prima ligă este prezentat următorul adversar din stagiul tirolez: „Să o cunoaștem mai bine pe cea de a treia adversară a Universității din stagiul de pregătire. Echipa FC Wacker Innsbruck a fost formată în iunie 2002 ca FC Wacker Tirol și joacă la Tivoli. Echipa este considerată ca fiind continuatoarea spirituală a echipei FC Tirol Innsbruck, care a dat faliment în 2002, dar și a originalului FC Wacker Innsbruck, fondat în 1913. În cinstea acestui patrimoniu, FC Wacker Tirol a fost redenumit FC Wacker Innsbruck în anul 2007, iar palmaresul este unul impresionant: 10 titluri de campioni (…)”. Mai mult, este evaluat lotul de jucători: „Wacker Innsbruck a promovat în acest an în primul eșalon fotbalistic din Austria, clasându-se în Erste Liga pe primul loc, cu 71 de puncte obținute în 36 de partide (21 de victorii, 8 remize și 7 înfrângeri). Lotul austriecilor este format din 28 de jucători, cu o medie de vârstă de 24 de ani și este evaluat la aproximativ 7 milioane de euro, conform website-ului de specialitate transfermarkt.com. Cel mai bine cotat fotbalist este atacantul central rus, Patrick Eler (500.000 EUR)”. Și mai mult, este dat inclusiv un potențial 11 al adverarului: „Antrenorul Karl Daxbacher preferă sistemul 4 – 1 – 4 – 1, cu următorul prim unsprezece de bază: Knett – Schimpelsberger, Maak, Baumgartner, Vallci – Kerschbaum – Rakowitz, Gabriele, Freitag, Boele – Eler”.

În schimb, austriecii anunță pe site-ul oficial că au meci pe 6 iulie cu FC Basel. Și că au programat un meci test pentru echipa a doua a clubului în compania formației „Uni Craiova”. Ei scriu: „Echipa a doua se antrenează cu intensitate. A pierdut cu 2-0 în fața echipei a doua a lui Bayern Munchen și a bătut FC Kitzbuhel 1-0. În această săptămână este programat un meci test împotriva lui Uni Craiova”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Față de stagii anterioare, când au avut adversari de calibru, cum sunt Zenit St. Petersburg și Dinamo Kiev, în acest cantonament gruparea olteană a perfectat meciuri cu echipe modeste: V Vegen Nagasaki, FC Ufa, totul culminând cu amicalul în compania satelitului lui Innsburck. Comparativ, FCSB-ul lui Gigi Becali are meciuri de verificare în compania formațiilor FC Brugge, Ajax Amsterdam și PAOK Salonic.

Partida cu Innsbruck II se va juca potrivit site-ului formației românești pe 5 iulie, de la ora 16:00 (17:00, ora României) la Volders Sportplatz. Potrivit site-ului austriac întâlnirea va începe de la ora 15:30 (16:30, ora României).

Politica