vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Termenul limită pentru depunerea declarației unice se apropie

Atenție mehedințeni! Termenul limită pentru depunerea declarației fiscale unice la ANAF este data de 16 iulie 2018. Cei care nu se conformează acestei obligații riscă să fie amendați. În schimb, pentru contribuabilii serioși, fiscul oferă bonificații, precum și posibilitate depunerii online a declarației.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Mehedinți anunță contribuabilii că data de 16 iulie 2018 este termenul limită pentru depunerea declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale obligatorii. Declarația se depune pentru anumite categorii de venituri, precum cele din activități independente, profesii libere, cedarea folosinței bunurilor, investiții, venituri din activități agricole, din jocuri de noroc, dar și pentru veniturile obținute în România și în străinătate. Declarațiile se depun pentru veniturile obținute în anul precedent, dar și pentru veniturile estimate a fi obținute pentru anul în curs.
Vestea bună este că declarația unică înlocuiește mai multe declarații vechi, cu care erau obișnuiți contribuabilii și poate fi depusă online, atât prin intermediul spațiului privat virtual, cât și pe bază de semnătură electronică. Pentru cei care depun declarațiile online, se acordă o bonificație de 5 la sută din suma datorată, iar dacă plata integrală a datoriei se face până la data de 15 decembrie 2018, se mai acordă încă o bonificație de 5 la sută. Așadar, cei care nu depun declarația unică până la termenul legal de 16 iulie 2018 riscă să fie amendați. Termenul limită final pentru plata sumelor declarate este data de 15 martie 2019, însă fiscul acordă reduceri pentru cei care se grăbesc cu plățile.

Politica