vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tomograful Spitalului Județean Târgu Jiu a fost reparat. Pacienții scapă de naveta Târgu Jiu-Craiova

Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu vor scăpa de drumurile până la unitatea medicală din Craiova, dacă au nevoie de investigaţii la computerul tomograf. Potrivit conducerii spitalului târgujian, tomograful a fost reparat, urmând a fi reautorizat şi repus în funcţiune. Cel mai probabil, echipamentul va deveni funcțional începând cu data de 10 iulie.

Tomograful din cadrul Spitalului Județean Târgu Jiu nu mai funcționa de aproximativ o lună de zile. Tubul instalaţiei, cea mai importantă şi costisitoare piesă a aparatului, s-a defectat. Pentru remedierea deficienței a fost adusă piesa din Germania, s-a montat iar la ora actuală se fac probe.

Tubul a ajuns, a fost montat şi probat. Ne trebuie urgent documentaţia pentru a o trimite la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Nucleare, pentru a solicita schimbarea autorizaţiei de funcţionare, să ne dea autorizaţia cât mai rapid. Eu sper ca începând cu data de 10 iulie să funcţioneze aparatul. Avem cheltuieli destul de mari cu transportul pacienţilor, cu investigaţiile la Craiova. Ne este absolut necesar. Am cheltuit circa 350.000 lei pentru achiziţia noului tub, bani neprevăzuţi”, a declarat Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica