joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Slatina nu are bani, dar scoate la licitație reabilitarea unor străzi

Municipalitatea va demara procedura de licitaţie pentru reabilitarea străzilor care servesc drept variantă de ocolire a Slatinei, Constantin Brâncoveanu-Oituz-Piteşti, însă proiectul va fi implementat doar dacă se va identifica o sursă de finanţare.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că investiţia se ridică la aproximativ 47 de milioane de lei, o sumă prea mare pentru bugetul local. Astfel, municipalitatea caută o sursă de finanţare guvernamentală sau din fonduri europene, dar până atunci, pentru a nu pierde timpul, a demarat procedura de licitaţie publică.

Edilul a explicat că, din start, contractul va avea o „clauză suspensivă, adică dacă nu se va identifica o sursă de finanţare, nu va fi dus la capăt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru Piteşti, Oituz şi Constantin Brâncoveanu există un studiu de fezabilitate, în momentul de faţă. Urmează să scoatem la licitaţie proiectarea plus execuţia. Este o valoare foarte mare, în jur de 47 de milioane de lei, şi să vedem ce sursă de finanţare găsim. Singura variantă ar fi să o facem cu clauză suspensivă, în funcţie de sursa de finanţare. Proiectul se va realiza numai dacă vom găsi o sursă de finanţare, iar noi vrem să avem licitaţia deja făcută. Se urmează aceeaşi procedură de achiziţie publică, dar clauza suspensivă, practic, nu îţi diminuează ţieautoritate contractantă, obligativitatea să duci până la capăt contractul, dacă nu găseşti bani pentru investiţie”, a declarat Moţ.

Primarul şi-a exprimat în mai multe rânduri speranţa că finanţarea pentru acest proiect va veni de la Ministerul Dezvoltării, din banii rămaşi necheltuiţi în Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Politica