joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Baronul Duicu îi cântă prohodul lui Dragnea și îi face ,,mămăligi” și ,,marionete politice” pe toți șefii de organizații județene din PSD

Fostul președinte al PSD Mehedinți și al Consiliului Județean Mehedinți, baronul Adrian Duicu, condamnat la închisoare cu suspendare la prima instanță într-un dosar penal de corupție instrumentat de DNA a scos și el capul de la cutie după condamnarea lui Liviu Dragnea. Duicu a avut o reacție extrem de dură la adresa lui Liviu Dragnea, imediat după ce Instanța Supremă l-a condamnat pe acesta la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor de la DGASPC Teleorman.

„Un om cu un caracter așa mizerabil, își merită soarta”; „A făcut mult rău partidului”; „Evident că este sfârșitul politic al domnului Dragnea! Nu-i plâng de milă și cred că e suficient de matur să își ducă crucea. Și încă puțini ani la pușcărie nu îi fac rău”; „Șefii de organizații județene, marionete și mămăligi politice”.

Imediat după ce Instanța Supremă a anunțat sentința în cazul președintelui PSD, Liviu Dragnea, fostul lider al PSD Mehedinți, Adrian Duicu a avut o poziție extrem de dură la adresa celui care, în opinia sa, a distrus partidul. Adrian Duicu a spus că Liviu Dragnea este un om cu un caracter „mizerabil” care își merită soarta și  trebuie să își ducă crucea până la capăt. Iar PSD-ul trebuie să își recapete libertatea și să redevină partidul puternic și strălucitor de altădată. În opinia fostului lider social-democrat mehedințean, Liviu Dragnea chiar trebuie să plătească pentru tot răul pe care l-a făcut PSD-ului, iar partidul trebuie să se reorganizeze din temelii, inclusiv în organizațiile județene, unde au fost puse „marionete și mămăligi politice” .

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

„Mulți colegi au ajuns la răcoare și datorită acestui Liviu Dragnea”

„Eu cred că Liviu Dragnea, deși nu pot să mă bucur de o sentință de condamnare, nu te poți bucura de răul nimănui, dar în cazul unui om cu un caracter așa mizerabil ca al domnului Dragnea, având în vedere cât rău a făcut acestui partid, din momentul în care a venit în PSD, în ultimii 14 ani de când a venit în PSD, cred că își merită soarta și trebuie să se ducă și el puțin la răcoare, pentru că foarte mulți colegi dacă au ajuns acolo la răcoare, au ajuns și datorită acestui om politic, Liviu Dragnea. Nu-i plâng de milă și cred că e suficient de matur să își ducă crucea și încă puțini ani la pușcărie nu îi fac rău”, a declarat Adrian Duicu. „Evident că este sfârșitul politic al lui Dragnea, ar fi absurd acum să vii și să te cocoți pe funcția de președinte de partid sau pe funcția de președinte al Camerei Deputaților și să mai mimezi tu democrația și drepturile omului. Nu! E un om condamnat, un infractor, așa cum se spune, și trebuie să meargă la pușcărie până la urmă, să își ispășească pedeapsa, nu să conducă partidul și țara”, spune Adrian Duicu.

Fostul mahăr al PSD Mehedinți, cel care a câștigat bătălii electorale importante pentru social-democrați, crede, de asemenea, în revenirea la normalitate a partidului: „Eu cred că din momentul acesta PSD-ul intră într-o normalitate, intră într-un curs firesc, într-un drum normal și cred că vor fi alegeri libere la PSD, nu alegeri mimate cum s-au făcut de fiecare dată, cel puțin așa ca ultimele alegeri care au fost efectiv mimate, cu cei 400 de mii de pesediști care l-au votat pe Liviu Dragnea, adică niște alegeri libere, niște alegeri corecte, prin care să fie ales un președinte puternic, un președinte pe măsura PSD. Cred că partidul va avea viitor și cu siguranță acesta va fi drumul PSD”, a mai declarat Adrian Duicu

 

„Va fi cutremur și printre marionetele și mămăligile din fruntea organizațiilor județene”

„Eu cred că da, schimbarea se va resimți și la Mehedinți, se va resimți în toate structurile din teritoriu, întrucât președinții de organizații de la ora actuală nu sunt decât niște marionete, niște mămăligi politice, pe care Liviu Dragnea le-a vrut în fruntea județelor, în așa fel încât să facă și să dicteze așa cum vrea dânsul să conducă partidul”, spune Duicu. „Cu siguranță, inclusiv la Mehedinți și inclusiv în toată țara, cred că o restartare a partidului și o reorganizare a partidului și alegeri în toate organizațiile, de jos și până sus, sunt absolut necesare, întrucât 2019 este foarte aproape și este un an electoral foarte important – Președinția României, anul 2020 este un alt an important cu privire la alegerile locale și parlamentare, deci partidul va trebui în cel mai scurt timp să intre într-o campanie electorală puternică și nu poate să intre decât restructurat, reorganizat și reformat, nu cu oameni care doar trebuie să asculte și să nu facă nimic din funcția pe care o au. Este timpul ca lucruri, pe care oameni politici le-au cunoscut și nu au avut curajul să le spună până acum, să fie spuse, întrucât Liviu Dragnea chiar trebuie să plătească pentru tot răul pe care l-a făcut PSD-ului în anii ăștia de când se află nu neapărat în fruntea partidului. Din punctul meu de vedere, cel mai mare rău l-a făcut din locul secund pe care l-a ocupat în fruntea partidului, președinte executiv și secretar general, și a culminat cu funcția de președinte al partidului”,a mai spus baronul Adrian Duicu.

Politica