vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest pentru maidanezii Craiovei

Iubitorii de animale din Craiova au protestat, sâmbătă, în fața Primăriei, dar și la Adăpostul canin Breasta. Ei reclamă uciderea în masă a câinilor capturați de pe străzile orașului, dar și faptul că cei care ajung în Adăpost nu ar fi îngrijiți. Reprezentanții Salubritate Craiova SRL, cea care gestionează situația, neagă acuzațiile.

„Domnule primar respectați legea, opriți abuzurile asupra animalelor, opriți uciderea câinilor!”

Reprezentanții Asociațiilor care se ocupă cu Protecția Animalelor au organizat, sâmbătă, un protest în fața Primăriei Craiova, după ce au aflat că ar fi avut loc o ucidere în masă a câinilor ajunși în Adăpostul canin Breasta. Ulterior, aceștia au mers la Adăpostul din Breasta, unde au surprins imagini cu patrupezi morți, ori bolnavi, imagini pe care le-au publicat apoi pe internet. Reprezentanții Asociațiilor care se ocupă cu Protecția Animalelor susțin că „angajații primăriei agresează câinii, și nu îi tratează pe cei bolnavi lăsându-i să moară în agonie”. În plus, afirmă ei, animalele care nu sunt răpuse de boală, sunt eutanasiate și vorbesc de un „iad” în care sunt trimiși maidanezii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanții societății de Salubritate a Craiovei, societate care are în gestiune și situația maidanezilor, neagă acuzațiile aduse. Ei afirmă că sunt ucise doar animalele care nu pot fi tratate.

„Deși actele normative permit eutanasierea câinilor fără stăpân care au petrecut 14 zile lucrătoare în adăpost și nu au fost adoptați în acest interval, societatea noastră a reușit să evite eutanasierea câinilor sănătoși din Adăpostul Breasta, grație bunei colaborări pe care societatea noastră o are cu o parte dintre iubitorii de animale din Craiova. Săptămânal, din stabilimentul nostru pleacă spre adopție, în medie, 40-50 de câini, ceea ce înseamnă că, anual, peste 2.000 de câini cazați în adăpost își găsesc stăpâni. În Adăpostul canin Breasta sunt eutanasiați în prezent, la indicația medicului veterinar cu care societatea noastră are contract, doar câinii bătrâni și bolnavi.

În data de 23 iunie, persoanele care au protestat în incinta Adăpostului canin Breasta au pătruns în padocuri, încercând să acrediteze ideea că animalele nu sunt hrănite și tratate corespunzător. Au folosit drept exemplu un câine găsit decedat, care a fost în tratament însă nu a răspuns la medicația administrată și avea, anterior decesului, indicație de eutanasiere. Reiterăm cele sus-menționate, subliniind faptul că persoanele responsabile din cadrul Adăpostului canin Breasta acționează numai conform normelor și în limitele conferite de lege.

Pe această cale, ne exprimăm aprecierea față de o parte dintre organizațiile de protecție a animalelor, care au înțeles că doar prin intermediul colaborării și sprijinului reciproc, nicidecum prin proteste sau acțiuni în instanță, putem oferi condiții mai bune câinilor fără stăpân cazați în Adăpostul canin Breasta și menține numărul mare de adopții din acest stabiliment”, se arată într-un punct de vedere al SC Salubritate Craiova SRL, transmis la solicitarea „Jurnalul Olteniei”.

În documentul menționat se mai precizează că societatea a luat toate măsurile necesare pentru asigurarea transparenței în ceea ce privește activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân: „Accesul vizitatorilor în Adăpostul canin Breasta este permis zilnic, conform unui orar public, și orice cetățean al Craiovei poate verifica modul în care sunt îngrijite animalele cazate în această locație. Societatea noastră, prin serviciul specializat, a organizat constant, pe cont propriu sau în colaborare cu organizații de protecție a animalelor, târguri de adopții canine și va continua să desfășoare astfel de evenimente pentru a oferi câinilor din Adăpostul Breasta șansa de a-și găsi un cămin.

Adăpostul canin Breasta deține toate autorizațiile necesare funcționării în condiții legale. Organele competente au verificat de nenumărate ori activitatea, constatând de fiecare dată că în Adăpostul canin Breasta se respectă legile în vigoare. În plus, iubitorii de animale sunt prezenți zilnic în Adăpost, acordându-ne sprijin dar și monitorizându-ne activitatea”.

Politica