vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A venit vaccinul antirujeolă. Hexavalentul încă lipsește

Dozele de vaccin antirujeolic au ajuns și în Dolj, urmând ca până la finele acestei luni să fie trimis și vaccinul hexavalent. Acesta din urmă întârzie întrucât a fost scos din nou la licitație, la nivel național, s-au depus contestații și de aici au fost date noi termene de rezolvare a situației. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj au primit asigurări că până la finele lunii iunie, problema va fi rezolvată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Dolj, dr. Ștefan Popescu, în ceea ce privește vaccinul antihepatitic și cel antirujeolă, acestea au ajuns în județul Dolj. Dozele sunt suficiente pentru un an de zile. „S-a rezolvat problema vaccinului antihepatitic și a celui antirujeolic. Am primit doze suficiente pentru următoarele 12 luni. Populația nu trebuie să își mai facă grji. Avem 5.800 de doze de vaccin antihepatitic și 6.400 de vaccin antirujeolic”, a spus dr. Popescu.

Vaccinul hexavalent se face bebelușilor la vârsta de 2 luni, 4 luni și 11 luni”

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Dolj, sunt restanțe în ceea ce privește administrarea vaccinului hexavalent. Dozele necesare lipsesc din cabinetele medicilor de familie, dar specialiștii ne liniștesc și spun că vaccinarea întârziată nu afectează în vreun fel sănătatea bebelușilor. „Trebuie precizat că într-o fiolă de vaccin hexavalent sunt 6 vaccinuri. Vaccinul hexavalent se face bebelușilor la vârsta de 2 luni, 4 luni și 11 luni, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei. Trebuie să ajungă în Dolj, până la finele lunii iunie, 6.000 de doze”, a conchis medicul Popescu

Politica