sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Primăria Slatina reamenajează spaţiile verzi din zona străzii Basarabilor

Zona străzii Basarabilor din Slatina a fost reamenajată de firma primăriei, SC Dezvoltare Urbană SRL, fiind amplasate bănci noi şi plantaţi puieţi, flori şi gazon.

Potrivit unui comunicat remis de Primăria Slatina, zona reamenajată este în apropierea blocurilro 5, 6 şi 7, de pe strada Basarabilor.

Primăria municipiului Slatina anunță finalizarea lucrărilor de reamenajare a zonei aferente străzii Basarabilor (perimetrul blocurilor 5-6-7). Lucrările au fost efectuate de SC Dezvoltare Urbană SRL Slatina, înființată sub autoritatea Primăriei Slatina și a Consiliului Local Slatina anul trecut. Lucrările au constat în amplasarea de bănci noi de odihnă în zonele reabilitate, înlocuirea vechilor bănci devastate în ultimii ani aflate la intrarea în blocurile din zonă, plantarea de puieți, flori și gazon. Lucrările au fost efectuate în regie proprie de firma anterior menționată. În urma acestor lucrări, aspectul străzii Basarabilor în perimetrul amintit a devenit unul civilizat. De precizat că și alte zone de pe raza municipiului se află în această perioadă în diverse stadii de reamenajare”, se arată în comunicatul citat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

SC Dezvoltare Urbană Slatina SRL, firmă creată de Primăria Slatina pentru a prelua atribuţiile SC Rupiah a primit, în luna aprilie 2017, în administrare spaţiile verzi, locurile de joacă şi fântânile din municipiu.

Contractul de concesiune a serviciului de îngrijire a spaţiilor verzi din municipiu încheiat între Primăria Slatina şi asocierea de firme Rupiah, Hiwaters şi Fraicon a încetat, la sfârşitul lunii februarie 2017, cu acordul părţilor, înţelegerea fiind vizată şi de consilierii locali.

Contractul era din anul 2010, pe o perioadă de 30 de ani, scadenţa fiind, aşadar, în anul 2040. Anul trecut, acesta fusese renegociat la o perioadă de 10 ani. Încă de la început, în spaţiul public au apărut informaţii privind facturi umflate emise de societatea comercială către municipalitate. Reprezentanţii Primăriei Slatinei spun că, în anul 2016, valoarea medie a facturilor se ridica la aproximativ cinci miliarde lei vechi.

spot_img
spot_img

Politica