Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Elevii şi studenţii pot lucra în timpul vacanţei de vară. Firmele angajatoare primesc bani de la stat

Publicat

pe

Unităţile economice din judeţul Dolj care angajează elevi sau studenţi, în perioada verii, primesc şi anul acesta bani de la stat. Stimulentul este în sumă de 250 lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare tânăr căruia i se încheie contract de muncă.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, angajatorul trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a primi acel sprijin financiar şi să asigure diferenţa dintre stimulentul lunar şi salariul realizat. „Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii. Beneficiază de acest stimulent financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial sau în baza unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei”, a explicat Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt al AJOFM Dolj.

Tinerii sub 18 ani, 6 ore pe zi

În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă. Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.