joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Doi infractori periculoși, prinși și încarcerați

I-au prins și i-au dus în cătușe la pușcărie . Este vorba de 2 bărbați din comuna Gogoșu județul Mehedinți, condamnați definitiv la închisoare pentru tentativă de omor. Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale-Compartimentul Urmăriri, împreună cu polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Șimian, au depistat doi bărbați de 35, respectiv 47 de ani, ambii din comuna Gogoșu, pe numele cărora instanța de judecată emisese mandate de executare a pedepsei închisorii pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor. Persoanele în cauză au fost încarcerate în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin.

Sute de intervenții ale polițiștilor în ultimele 3 zile

Peste 30 de infracțiuni constatate, aproape 600 de amenzi aplicate în urma a peste 20 de acțiuni și aproape 200 de intervenții la evenimente, toate desfășurate în ultimele 72 de ore. În perioada 15-17 iunie a.c., aproape 450 de poliţişti mehedințeni au acționat, la nivelul județului, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate 25 de acțiuni și s-a intervenit la 182 de evenimente, dintre care 69 au fost sesizate prin SNUAU 112. În urma activităților, au fost constatate 37 de infracţiuni, dintre care 6 au fost constatate în flagrant delict. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 542 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 150.000 de lei. Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale polițiștilor mehedințeni. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 7 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 19 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cercetat pentru furt

La data de 15.06.2018, ora 12:24, poliția municipiului Drobeta Turnu Severin, a fost sesizată prin SNUAU112 de către o tânără în vârstă de 21 de ani din comuna Șimian, cu privire la faptul că în timp ce se afla în incinta unei societăți comerciale de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din municipiu, persoane necunoscute i-au sustras un telefon mobil. La fața locului s-a deplasat o patrulă din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin, care a constatat că cele sesizate se confirmă, iar în urma verificărilor efectuate de către agenții de siguranță publică, aceștia au găsit asupra unui tânăr de 21 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care se afla în incinta societății comerciale, telefonul mobil ce aparținea apelantei. Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate. În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de furt.

Prinși beți la volan

La data de 15.06.2018, ora 23:15, polițiștii din Strehaia au depistat un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Greci, judeţul Mehedinți, în timp ce conducea pe strada Eroilor din Strehaia un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Procedând la testarea acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Motru în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma verificărilor în bazele de date s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, respectiv, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 15.06.2018, ora 23:25, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Strehaia au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Vânători, judeţul Mehedinți, în timp ce conducea pe DN 6, din comuna Tîmna, judeţul Mehedinţi, un autovehicul fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Procedând la testarea acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Motru în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma verificărilor în bazele de date s-a stabilit că acesta figura cu dreptul de a conduce anulat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, respectiv, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe. La data de 16.06.2018, ora 21:25, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Drobeta Turnu Severin, jud. Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Șimian, nu a păstrat o distanță de siguranță în mers față de un alt autoturism ce circula în fața sa, condus de către un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Șimian.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea uşoară a unui tânăr în vârstă de 24 de ani, pasager în cel de-al doilea autoturism.

Conducătorii auto posedă permise de conducere valabile pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse, iar în urma testării cu aparatul etilotest a bărbatului în vârstă de 31 de ani, a rezultat o concentrație alcoolică de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin pentru a i se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul celuilalt conducător auto fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

Politica