marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primul Centru European de Resurse și Angajament din România, deschis în Craiova

Centrul de Resurse și Angajament Ford vine în Europa cu un nou sediu de Antreprenoriat Social în România, au anunţat reprezentanţii FORD. Acesta este cel de-al patrulea centru de acest fel la nivel global.

„Condus de partenerul non-profit Asociația Pentru Educație SV Oltenia (EDUCOL) într-un sediu oferit de către Primăria municipiului Craiova, CRAF va acționa ca un hub de antreprenoriat social.

Ford Motor Company Fund și GlobalGiving, partenerul său internațional, susțin programul cu o investiție de 1 milion de dolari pe o perioadă de patru ani”, spun reprezentanţii companiei americane.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit acestora, CRAF Craiova este o colaborare cu Asociația Pentru Educație SV Oltenia (EDUCOL), o organizație non-profit locală care urmărește să maximizeze oportunitățile de instruire, dezvoltare și angajare pentru tineri, și cu Primăria municipiului Craiova, care pune la dispoziție clădirea.

În acest centru studenți și absolvenți ai Universității din Craiova pot crea și dezvolta proiecte inovative, care să conducă la progres social și economic, scopul fiind acela de a avea un impact pozitiv asupra creșterii locurilor de muncă, a potențialului economic și a calității vieții locuitorilor din regiunea Oltenia.

„CRAF Craiova, al patrulea centru de acest gen la nivel global, va putea de asemenea reuni parteneri locali nonprofit, voluntari Ford, mentori și lideri educaționali care să ofere programe de angajare și comunitare, ajutându-i astfel pe localnici să dezvolte noi competențe și să consolideze valorile comunității.

În plus față de acordul multianual încheiat între EDUCOL și GlobalGiving, partenerul internațional al Ford Motor Company Fund, va fi acordată o finanțare suplimentară de 100.000 de dolari pentru renovarea clădirii, astfel încât să fie satisfăcute nevoile specifice ale unui astfel de centru. Lucrările de renovare sunt deja în curs de desfășurare, fiind sprijinite de angajații Ford, cei ai Primăriei municipiului Craiova și de către comunitatea academică a Universității din Craiova – studenții jucând un rol semnificativ în acest proces.

Elevi și absolvenți vor fi invitați să prezinte propunerile lor de antreprenoriat social până la începutul lunii septembrie, primele echipe câștigătoare urmând să fie anunțate în luna octombrie, la ceremonia de inaugurare”, arată reprezentanţii FORD.

Potrivit acestora, fiecare echipă va primi o subvenție de pornire și va avea acces la facilitățile CRAF.

„Ford Fund are o bogată tradiție în a consolida comunitățile devenite case pentru angajații noștri, dealeri, furnizori și clienți”, a declarat Jim Vella, președinte Ford Motor Company Fund, adăugând: „Suntem încântați să aducem în Europa Centrul de Resurse și Angajament al Ford și să oferim acces la oportunități și resurse ce vor contribui la îmbunătățirea vieții oamenilor în România”.

Conform companiei americane, primul CRAF a fost înființat în 2013 în Detroit. De atunci, Ford Fund a deschis un alt centru în Africa de Sud și a un al doilea CRAF în Detroit. Planurile sunt în plină desfășurare pentru a se extinde și în Asia, odată cu lansarea unui centru la Bangkok, la începutul anului 2019.

„Combinând expertiza și entuziasmul inițiativelor sociale din SUA și peisajul antreprenorial foarte fertil din România, sperăm să provocăm din ce în ce mai mulți tineri să devină membri activi și responsabili ai comunității lor locale, în încercarea de a face diferența și de a fi parte dintr-o rețea globală. Suntem recunoscători și onorați să lucrăm cu Ford Motor Company”, a declarat profesorul Leonardo-Geo Mănescu, președintele EDUCOL.

Politica