duminică, iulie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Șofer doljean la judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru o șpagă de 175 de euro

Ofițerii Serviciului Județean Anticorupție (S.J.A.) Dolj, din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.), au anunțat că au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a întocmit rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a tânărului în vârstă de 29 de ani, din comuna doljeană Predești, prins în luna mai, încercând să mituiască un polițist craiovean cu 175 de euro pentru a nu i se confisca marfa. Dosarul s-a înregistrat la Tribunalul Dolj, va fi analizat în camera preliminară, iar miercuri, 13 iunie a.c., instanța a menținut arestul la domiciliu al inculpatului.

Reamintim că, pe 22 mai a.c., ofiţerii de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au prins în flagrant un tânăr, din județul Dolj, după ce a oferit suma de 175 euro unor agenți de poliţie, pentru a nu i se confisca marfa pe care o transporta fără documente de provenienţă şi pentru a nu fi sancţionat contravenţional. Mai exact, potrivit rechizitoriului întocmit în cauză de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, marți, 22 mai a.c., în jurul orei 13.15, patrula de siguranță publică, formată din agent principal Chivu Cătălin, din cadrul Secției 6 Poliție Craiova și elev Turlocu Bogdan, din cadrul Școlii de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina, a oprit pentru control, pe strada Brestei din Craiova, o autoutilitară în care se aflau doi bărbaţi, şoferul, în vârstă de 29 de ani, Iliuță Cosmin Bivolan, din comuna Predești, judeţul Dolj şi un pasager, de 30 de ani, din Craiova. La controlul autoutilitarei a fost descoperită cantitatea de aproximativ 300 kg cupru care era tocat şi depozitat într-o ladă frigorifică, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative care să-i ateste proveniența. Autoutilitara și cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul Secției 6 Poliție Craiova pentru continuarea cercetărilor unde, pentru a nu primi sancțiune contravențională și a nu li se confisca marfa, cei în cauză au promis suma de 500 de euro agentului principal Chivu Cătălin și agentului șef Ristea Ninel. Poliţiştii au refuzat mita, au informat conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj și pe lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Dolj, care au organizat flagrantul, şoferul autoutilitarei fiind prins în timp ce îi oferea 175 de euro agentului șef Ristea Ninel. Bivolan a fost ridicat și dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat, fiind apoi reținut pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. A doua zi, pe 23 mai a.c., a fost prezentat Tribunalului Dolj, instanță care a respins arestarea preventivă a acestuia, plasându-l în arest la domiciliu.
Procurorii au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu a lui Iliuță Cosmin Bivolan, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. Dosarul s-a înregistrat la Tribunalul Dolj, iar odată cu înregistrarea, miercuri, 13 iunie a.c., a fost menținută măsura preventivă față de inculpat: „Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul Bivolan Iulian Cosmin, prin încheierea nr. 117/23.05.2018 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj în dosarul nr. 4075/63/2018/a1. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu din data de 13.06.2018”, se arată în încheierea de ședință a instanței.
 
Cu privire la polițiști, reprezentanții IPJ Dolj au anunțat că, agent principal Chivu Cătălin este absolvent al Școlii de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina, promoția 2012 și este agent de siguranță publică în cadrul Secției 6 Poliție Craiova.
Agent șef Ristea Ninel este încadrat direct în M.A.I., din anul 2002 și este agent de investigaţii criminale în cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova. Poliţiştii au fost felicitaţi de conducerea inspectoratului pentru conduita profesională și etica de care au dat dovadă.

Politica