vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a strigat catalogul noii promoții de absolvenți ai Programului „Vreau în clasa a 9-a”

Bursierii doljeni ai Programului „Vreau în clasa a 9-a” din judeţul Dolj, 12 la număr, au sărbătorit marți finalizarea liceului. Beneficiarii proiectului sunt elevi din mediul rural, din familii fără prea mari posibilități financiare, care pe toată perioada studiilor liceale au primit ajutor din partea World Vision. Din 2008, prin acest program de burse sunt susținuți copiii din mediul rural care nu își permit să continue studiile la liceu, prin oferirea de burse şcolare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, masă, transport, alimente, haine sau cărţi. Programul include activităţi extraşcolare pentru îmbunătăţirea situaţiei şcolare, tinerii liceeni participând la activităţi educaţionale şi de socializare, precum şi la consiliere individuală, iar în timpul vacanţelor sunt implicaţi în activităţi de voluntariat sau merg în tabere.

În prezent, în Dolj, 127 de elevi fac parte din Programul „Vreau în clasa a 9-a”. Toţi provin din familii defavorizate, în care, de cele mai multe ori, singurul venit este ajutorul social. În toate aceste cazuri vorbim, însă, despre familii care își doresc ca fiul sau fiica lor să continue actul educațional, știind că doar așa au șansa la un viitor frumos.

Dezvoltarea abilităților și creșterea încrederii în sine

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei 12 absolvenți de anul acesta au învățat la liceele din Craiova. Au pășit timid în clasa a IX și iată că după patru ani au devenit tineri siguri pe alegerea lor, încrezători în ceea ce pot face mai departe și recunoscători pentru șansa oferită prin Programul „Vreau în clasa a 9-a”.

Sărbătorim astăzi finalizarea studiilor liceale de către o nouă promoție a programului „Vreau în clasa a 9-a”. Îi felicit pe cei 12 absolvenți de anul acesta pentru interesul și implicarea manifestate atât față de activitatea școlară cât și față de activitățile din proiect, menite să îi pregătească pe tinerii bursieri pentru viață, prin dezvoltarea abilităților și creșterea încrederii în sine. Le urez succes în tot ceea ce și-au propus, mulțumim tuturor colaboratorilor pentru sprijinul constant acordat”, a menționat Vasilica Cîrlugea, coordonator al Programului „Vreau în clasa a 9-a”, în judeţul Dolj.

A reprezentat atât un sprijin material, cât și moral”

Roxana Bobaiță este una dintre absolvente și beneficiară a programului anterior amintit. A terminat studiile liceale cu media 10 și vrea să urmeze Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, obiectivul vizat fiind profesia de inspector antifraudă.

Pentru mine, acest proiect a reprezentat un punct de plecare spre provocările pe care viața ni le pregătește. Totodată, proiectul înseamnă sprijin, înțelegere, familie și prietenie. A reprezentat atât un sprijin material, cât și moral. Cu banii primiți mi-am achitat de fiecare dată căminul și mi-am cumpărat produsele de care aveam nevoie. Pe de altă parte, sprijinul ocordat de toți membrii World Vision a contat foarte mult. Am devenit siguri pe noi și pe forțele noastre, știm ce ne dorim de la viață și am fost ajutați necondiționat de toți cei de lângă noi. O să îmi fie dor de toate întâlnirile, de peripețiile din excursii, de sprijinul necondiționat pe care l-am primit de fiecare dată”, a spus Roxana.

Datorită acestei burse am reușit să ajung aici”

Viitor preot și profesor de religie, Robert Lupu este absolvent al Seminarului Teologic Craiova. Va merge la Facultatea de Teologie și își va aminti cu drag de faptul că a făcut parte din marea familie World Vision. Pe lângă activitățile școlare, extrem de importante pentru Robert, în minte i-au rămas taberele organizate în fiecare an.

Pentru mine a fost un privilegiu că am fost adoptat de această familie. Mi-au întins o mână în clasa a X-a, căci de atunci am fost prins în proiect și din acea clipă am știut că nu trebuie să dezamăgesc. Iată că după patru ani frumoși am ajuns la sfârșitul unei povești minunate. Mă gândesc cu drag spre viitor, cu nădejdea că totul va fi bine. Datorită acestei burse am reușit să ajung aici. Am folosit banii pentru satisfacerea unor necesități. Nu vorbim despre capricii, ci despre ceea mi-a fost absolut necesar pentru studiu. Suma a fost de trebuință pentru ca eu să îmi pot cumpăra ceea ce am avut nevoie. Am învățat cu drag și o voi face în continuare. Aș vrea să reamintesc faptul că fără acest proiect eu nu aș fi știut, poate, ce este aceea o tabără. Am amintiri frumoase, clipe unice și momente pe care nu ai cum să le uiți. Mi-am propus, pentru viitor, să merg la Facultatea de Teologie. Vreau să devin preot, simt că asta este misiunea mea, și cadru didactic”, a povestit Robert.

Diplome și pentru cadrele didactice

La evenimentul de ieri a fost prezentă și adjuncta Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Janina Vașcu, cea care i-a felicitat pe tineri și i-a sfătuit să-și urmeze visul. Întrucât în data de 5 iunie se sărbătorește Ziua Învățătorului, reprezentanții World Vision au oferit diplome și flori tuturor cadrelor didactice care i-au însoțit pe elevi la festivitatea de premiere.

Politica