joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste o mie de elevi din Slatina, în competiția pentru excursia la Disney Land Paris

Peste o mie de elevi din clasele V-VII, de la toate şcolile din Slatina, s-au înscris la competiţia Disney Cup, organizată de municipalitate, joi. Premiul cel mare este o execursie la Disney Land Paris.

Concursul organizat de Primăria Slatina a ajuns la ediţia a XII-a. La competiţie participă copii din clasele V-VII, din unitățile de învățământ din localitate.

Proba scrisă se desfăşoară, joi, 7 iunie, de la ora 12.30, la sediul fiecărei unități școlare înscrisă în concurs.

Policlinica Buna Vestire Craiova

20 de minute pentru 40 de grile

Concursul, prevăzut în Programul de proiecte și manifestări cultural-sportive pe anul 2018 al Primăriei Slatina, va consta în susținerea unui test cu 40 de întrebări tip grilă din aria curriculară a fiecărui ciclu gimnazial anterior menționat și va avea o durată de 20 de minute. „Întrebările vor fi elaborate de către Inspectoratul Școlar Județean Olt. Unitățile școlare unde se va derula concursul vor asigura săli de clasă și personal pentru buna desfășurare a competiției. Anunțarea câștigătorilor va fi făcută în termen de 15 zile de la derularea concursului atât pe pagina de Facebook a Primăriei Slatina (https://www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiSlatina), dar și în mass-media”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Slatina.

Suma alocată este de 225.000 de lei

La ediția din acest an s-au înscris un număr de 1.144 elevi din clasele V-VII din Slatina. Ultima etapă a competiției Disney Cup constă în organizarea unei excursii la Disney Land Paris (Franța) în timpul vacanței de vară a elevilor, la care vor participa câte trei elevi câștigători de la fiecare unitate de învățământ, pe fiecare ciclu gimnazial participant la concurs. „Cheltuielile prevăzute de excursia la Disneyland – Paris (transport, cazare, masă, vizite obiective turistice, tur oraș, asigurare sănătate) vor fi asigurate de la bugetul local, suma alocată în acest an fiind de 225.000 lei. Deplasarea în Franța va fi anunțată din timp”, se mai arată în comunicatul citat.

Politica