Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Aproape 3.700 de elevi din Olt, aşteptaţi la Evaluarea Națională

Publicat

pe

Absolvenţii de clasa a VIII-a se pot înscrie, începând de luni, la Evaluarea Naţională, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Perioada de înscrieri este 4 – 8 iunie, iar cursurile elevilor de clasa a VIII-a se încheie vineri, 8 iunie. 3.698 de elevi absolvenţi de gimnaziu din judeţul Olt sunt aşteptaţi să se înscrie pentru a susţine examenul de final de an.

Pe 11 iunie, prima probă

Pe 11 iunie, este programată proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale, iar pe 13 iunie, cea scrisă la matematică. Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 14.00 – 19.00. Soluţionarea contestaţiilor este programată între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

78, 92 % dintre elevi au promovat, anul trecut

În 2017, 78,92% dintre elevii olteni au reuşit să ia note mai mari de cinci, la Evaluarea Naţională. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

© 2021. Toate drepturile rezervate.