sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șase primării primesc bani pentru salariile angajaților

Șase primării din Dolj primesc bani de la Consiliul Județean pentru a plăti salariile angajaților. După majorarea lefurilor în sistemul bugetar, aceste primării au rămas fără fonduri pentru salarii.

458 mii lei merg din fondul de rezervă al Consiliului Județean Dolj către șase primării care au rămas fără bani de salarii. Este vorba despre localitățile Catane, Cârna, Cernătești, Gîngiova, Goicea, Măceșu de Jos.

Astfel, conform proiectului de hotărâre supus votului consilierilor județeni în ședința de joi, din fondul de rezervă bugetară al Consiliului Județean Dolj pe anul 2018, în valoare de 575 mii lei, s-a propus alocarea sumei de 458 mii lei pentru acordarea unor ajutoare către alte unități administrativ-teritoriale având în vedere apariția unor situații urgente și neprevăzute în cursul exercițiului bugetar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avem de a face aici cu o situație cu care se confruntă mai multe localități, dar în mod special cele care nu au putut să-și plătească salariile, unele pe mai multe luni, respectiv Catane, Cârna, Cernătești, Gîngiova, Goicea, Măceșu de Jos ”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Proiectul a fost votat de consilierii prezenți la ședință. Astfel, primăria Gîngiova primește 139.000 lei, primăria Goicea, 97.000 lei iar primăria Catane, 84.000 lei. Alți 60.000 lei ajung în bugetul comunei Măceșul de Jos, 43.000 lei – la Cârna și 35.000 lei – la primăria Cernătești.

Politica