marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Leoni și-a deschis firma satelit din Bumbești Jiu. Se vor mai face angajări până la finele anului

LEONI Wiring Systems Pitești a deschis, miercuri, oficial fabrica-satelit din orașul Bumbești-Jiu. În această unitate lucrează 500 de persoane, iar până la sfârșitul acestui an vor mai fi angajate alte 150. Estimările sunt ca până la finele anului în curs investiția Leoni să fie de 750.000 euro în mașini și utilaje de producție și în adaptarea contrucției existente, precum și în amenajarea unui spațiu de sport și relaxare pentru angajați.

Leoni, furnizor global de soluții de management al energiei și datelor în domeniul construcțiilor de autovehicule și alte domenii industriale, a inaugurat oficial miercuri, 30 mai, fabrica-satelit din Bumbești-Jiu. Aceasta aparține de Leoni Wiring Systems Pitești. Potrivit reprezentanților Leoni, noua fabrică și-a început producția la data de 15 ianuarie 2018 cu 3 familii de cablaje motor pentru clienții Dacia și Renault Nissan. Noua fabrica Leoni din Bumbești-Jiu are o suprafață utilă de 8500 mp destinați zonelor de producție și depozitare, precum și un corp administrativ de birouri. Compania estimează că, începând cu toamna acestui an, va lărgi portofoliul de produse cu încă două familii de cablaje motor pentru modelele actuale de mașini Dacia.

Sute de angajați, salariul decent

Policlinica Buna Vestire Craiova

Șeful Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, se declară mulțumit de faptul că aici au fost create noi locuri de muncă.

A venit ziua în care putem spune că aici își vor câștiga un salariu decent sute de oameni. Se vede că se poate, sunt mulți oameni care încă mai aplică CV-uri. Avem în Gorj deja trei investitori pe această industrie de automotive. Este un lucru bun și pentru Parcul Industrial din Sadu, sunt sute de locuri de muncă. Sunt discuții legate de achiziționarea acestui spațiu care este al Pirelli, cei de la Leoni sunt subcontractori. (…) Autoritățile au dat dovadă de deschidere. Cei mai buni promotori ai Gorjului sunt acești investitori care pot spune în afară că sunt ajutați de autorități atunci când vin să investească”, a spus Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj.

Balon de oxigen”

Reprezentanții Leoni estimează că până la sfârșitul primului semestru al anului viitor vor avea la Sadu în jur de 800 de angajați. „Din punct de vedere economic deschiderea acestei fabrici este un balon de oxigen! Forța de muncă din Sadu a avut varianta să aleagă, poate chiar au salarii mult mai bune. În acest moment, la Sadu avem foarte puține dosare pe ajutor social. Am avut 260 la începutul anului, iar acum avem doar 12 dosare. (…) sunt locuri de muncă ce vor mai crește pe viitor. Și Bumbești-Jiu este atractiv pentru investitori. Aici avem oameni care vin pentru activitate și din împrejurimi. (…) La 500 de locuri de muncă, 40% din impozitul pe venit vine la bugetul local. S-au făcut angajări și la Uzina Mecanică Sadu, cam 43 de persoane în ultima lună, unii s-au mai pensionat”, a declarat edilul Constantin Bobaru de la Bumbești-Jiu.

Politica