luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Creșă construită pe terenul fostei unități militare din Slatina

Consilierii locali slătineni au aprobat, marţi, un proiect de hotărâre care vizează dezmembrarea unei părţi a terenului fostei unităţi militare din Slatina, aici urmând să fie construită o creşă.

Viceprimarul municipiului Slatina, Claudiu Stăncioiu, a declarat că acesta este primul pas în realizarea investiţiei de la fosta unitate militară.

În şedinţa de astăzi, pe ordinea de zi suplimentară a consiliului local a fost un proiect de dezmembrare a terenului fostei unităţi militare, unde va fi construit un parc. Avem 3.500 de metri pătraţi care vor fi dezmembraţi dintr-un lot de 19.000 pe care se va construi o grădiniţă şi/sau o creşă. Este o procedură standard, urmează să mergem către notariat să facem toate actele necesare pentru finalizarea acestei dezmembrări. După aceea, urmează studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi execuţia lucrării”, a declarat Stăncioiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a adăugat că creşa va fi amplasată în zona străzii Artileriei.

Ca amplasament, creşa va fi cu intrarea dinspre strada Artileriei. În urma unui proiect tehnic se vor stabili toate detalii. Se fac nişte studii specifice”, a mai spus Claudiu Stăncioiu.

Potrivit unui studiu de fezabilitate, aprobat la începutul lunii aprilie de consiliul local, la fosta unitate militară va fi amenajată şi o zonă de agrement generoasă, cu multe spații destinate sportului în aer liber, dar și cu verdeață din belșug.

Tot în luna aprilie, Primăria Slatina şi Armata Română au semnat un nou protocol pentru preluarea de către municipalitate a terenului fostei unităţi militare din Slatina.

Noul protocol vine după ce Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, retransmiterea terenului fostei unităţi militare de pe bulevardul A. I. Cuza către Primăria Slatina.

Potrivit hotărârii de guvern, „după preluare, partea de imobil transmisă (…) se va utiliza pentru realizarea obiectivului «Ansamblu multifuncţional cu următoarele funcţiuni: locuinţe, dotări aferente acestora, servicii, comerţ, zone verzi, sport şi agrement», într-un termen de 5 ani, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Slatina nr. 9/2018”.

Noua hotărâre a guvernului a fost emisă după ce primarul Slatinei, Emil Moţ, a reuşit să renegocieze înţelegerea cu MApN, astfel că primăria nu va mai trebui să cedeze 48 de locuinţe, urmând în schimb să reabiliteze un cămin al armatei. De asemenea, în cazul Cercului Militar, primarul a reuşit să prelungească termenul pentru reabilitarea clădirii.

Pentru ca noul contract să-şi producă efectul a trebuit ca unitatea militară să revină la minister, doar pentru ca Primăria Slatina să o primească înapoi.

Pentru prima dată, terenul fostei unităţi militare din oraş a fost preluat de municipalitate în urma unei hotărâri de guvern din 26 septembrie 2012.

spot_img
spot_img

Politica