Mehedinți: Transportatorii de marfă, în vizorul poliției

Polițiștii rutieri din Mehedinți au acționat sâmbătă noaptea pentru prevenirea şi combaterea nerespectării legalității transportului rutier de marfă. Astfel, în seara zilei de sâmbătă, 26/27.05.2018, Polițiștii Serviciului și Biroului Rutier Mehedinți, în intervalul orar 2200 – 0600, au acționat pe sectoarele de drumuri naționale, în vederea respectării legalității transportului rutier de marfă.

Poliţiştii au acţionat atât în plan preventiv, cât şi în plan combativ, în vederea luării măsurilor ce se impun faţă de cei care comit abateri ce pun în pericol siguranţa traficului rutier.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au controlat peste 130 de autovehicule de mare tonaj, aplicând 16 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea timpilor de odihnă și conducere, folosirea unor dispozitive ce au ca scop fraudarea timpilor reali de conducere (magnet) și utilizarea de către conducătorul auto a cardului unei alte persoane. Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate depășește 95.000 lei.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pe sectoarele de drum intens circulate din județul Mehedinți, întrucât siguranța rutieră reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, de la începutul anului 2018 și până în prezent niciun autovehicul de mare tonaj nu a fost implicat în evenimente rutiere soldate cu persoane decedate.

Populare

Recomandări

Avertizare MAE: Risc ridicat de insecuritate în Istanbul

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care locuiesc...

ANM: Cod portocaliu de ninsori şi viscol, în Gorj și Vâlcea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare...

Scenariile „noul preşedinte”: Mircea Geoană, marele favorit la alegerile prezidențiale din 2024

Mircea Geoană ar câștiga alegerile prezidențiale din 2024 în...

S-a surpat din nou o porțiune din DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu

Serviciul Rutier din cadrul IPJ Sibiu a informat miercuri...