vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prima reușită a Cooperativei Agricole Horticola Călărași: cartofii au ajuns în Auchan

Producătorii de cartofi din Călărași au reușit, grație Cooperativei Agricole Horticola Călărași, să facă prima livrare către un mare lanț de magazine din țară. Subprefectul de Dolj, Cristian Șovăilă, a făcut acest anunț pe pagina sa de socializare, menționând faptul că produsele por fi cumpărate din Auchan.

Oamenii din comună, care de ani de zile se ocupă cu acest lucru, apreciază eforturile autorităților de a-i ajuta pe linia desfacerii mărfurilor.

Munca oamenilor din Călărași, vândută la un preț destul de bun, pe măsura muncii depuse. Felicitări pentru inițiativă și pentru ajutorul dat acestor oameni”, este unul dintre mesajele transmise de către doljenii care trăiesc în Călărași.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este nevoie de organizare pentru a negocia cu marile lanțuri de magazine”

Organizarea în aceste cooperative pare a fi o idee bună, la nivel de județ funcționând 11 astfel de structuri, toate înființate de la finele anului 2017 și până în prezent.

Este nevoie de organizare pentru a negocia cu marile lanțuri de magazine și mai ales dacă vorbim despre exporturi. Am văzut, în toamnă, în zonele Teasc și Mârşani zeci de hectare de varză rămasă pe câmp. Dacă fermierii erau uniți și existau aceste grupuri de producători, primeau banii pe acea marfă. Producătorii nu pot să se ocupe și de vânzare, și de producție, și de transport. Sunt persoane care clar fac producție și trebuie să existe și persoane care se ocupă de desfacerea produselor. Am făcut deja pași în acest sens. Avem avocați care ne vor ajuta cu tot ce presupune partea juridică și cu siguranță lucrurile vor sta mult mai bine. Este lucru mare că oamenii vor să primească informație și vor să fie ajutați”, a precizat Adrian Popa, directorul Direcției pentru Agricultură Dolj.

Politica