Contestații respinse pentru inculpații din dosarul „Frăția și Mândria”

La mai bine de 8 luni de la înregistrarea dosarului la instanță, Curtea de Apel Craiova a decis, ieri, începerea procesului lui Gigi Vadik Zavera și celorlalți 12 craioveni, membri ai clanurilor „Frăția” și „Mândria”, trimiși în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Mai exact, instanța a respins contestațiile inculpaților la hotărârea luată pe fond, la Tribunalul Dolj. Cei 13 craioveni sunt acuzați de constituire de grup infracţional organizat, tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, tentativă de omor, complicitate la tentativă de omor, iar cauza se va judeca, în primă instanță, la Tribunalul Dolj.

Reamintim că, în august, anul trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj i-au trimis în judecată pe Gigi Vadik Zavera zis Gigioc, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, complicitate la tentativă de omor, lovire sau alte violenţe, complicitate la şantaj; Ioneluş Cimpoeru zis Ion Luptătoru; Florinel Barbu zis Skială; Sorin Stelian Flutur zis Bobo; Cătălin Viorel Tudor zis Fluture; Marian Irinel Coandă zis Charlie; Cristian Marian Vlădescu zis Ventura; Alexandru Grigore Băloiu zis Gore; Cantemir Ştefan Mitre zis Fane Vitamină; Gigel Roşianu; Ion Ilie zis Ilie Puşcărie; Fănel Trandafir zis Cimino şi Marian Gabriel Gîrniţă. Asta după ce majoritatea inculpaţilor au fost implicaţi într-un scandal de proporţii în noaptea de 4 – 5 noiembrie 2016, în barul ON OFF din Craiova. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reţinut faptul că, în cursul anului 2014, inculpatul Mitre Cantemir Ştefan, fiind în executarea unei pedepse privative de libertate de 2 ani în penitenciarul din Craiova, l-a cunoscut pe liderul unui clan de interlopi din Dâmboviţa şi, după ce a fost pus în libertate, chiar a participat, împreună cu alţi craioveni, membri ai grupului „Frăţia”, la o petrecere organizată de acesta.

În acest context, Mitre a decis desprinderea sa şi a amicilor care l-au însoţit, din grupul „Frăţia” şi impunerea prin forţe proprii, cu scopul de a îl înlătura pe Gigi Vadik Zavera din funcţia de „lider”, acţiune susţinută de liderul clanului din Dâmboviţa. Pe acest fond, şi al ameninţărilor primite de la inculpatul Zavera Gigi Vadik, în cursul lunii octombrie 2016 şi începutul lunii noiembrie 2016, grupul condus de Mitre Cantemir Ştefan, şi avându-i ca membri pe Vlădescu Cristian Marian, Amorăriţei Chenea Petru Adrian, Amza Paul Dănuţ şi Băloiu Alexandru Grigore, a planificat exercitarea unor acte de violenţă asupra grupării rămase fidelă lui Gigioc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, potrivit procurorilor, vineri, 4 noiembrie 2016, Gigi Vadik Zavera l-a chemat pe un apropiat al lui Mitre la barul „ON OFF” din Craiova şi i-a cerut să le transmită lui Mitre şi lui Cristian Marian Vlădescu că le este interzis accesul în cluburile şi localurile cunoscute drept teritoriu de „dominaţie” al grupării „Frăţia”, nesupunerea având drept consecinţă exercitarea unor acte de violenţă. În cursul aceleiaşi seri, în jurul orei 23.30, Vlădescu s-a dus la barul ON OFF, unde se aflau Gigioc, Ioneluş Cimpoieru, Florinel Barbu, Cătălin Viorel Tudor şi alţi apropiaţi ai acestora.

După discuţii contradictorii, care au degenerat, grupul condus de Zavera Gigi Vadik a trecut la agresarea lui Vlădescu Cristian Marian, care a fost lovit în cap cu o sabie (macetă) şi o ţeavă metalică şi înjunghiat superficial în spate cu un obiect tăietor înţepător. Reuşind să părăsească localul, Vlădescu Cristian Marian i-a contactat pe Mitre Cantemir Ştefan şi Băloiu Alexandru Grigore, aflaţi în zonă, care au venit imediat la faţa locului.

A avut loc o luptă generalizată între cele două grupuri, în afara localului, în stradă, Zavera Gigi Vadik fiind lovit în mod repetat cu piciorul în cap de către Mitre Cantemir Ştefan iar Vlădescu Cristian Marian a reuşit să preia sabia deţinută anterior de Zavera, lovindu-l cu mânerul acesteia în cap.

Demn de subliniat este faptul că faptele constituie o acţiune de represiune, un act de vendetă voit exemplificator pentru ceilalţi membri ai grupării, întrucât agresorii au ales un loc public pentru manifestarea lor violentă, în zona centrală a oraşului, au reținut procurorii în rechizitoriul care cuprinde și fapte mai vechi ale inculpaților.

Dosarul a fost analizat în camera preliminară, iar pe 20 februarie a.c. Tribunalul Dolj a hotărât să admită excepțiile inculpaților și a trimis rechizitoriul la Parchet pentru completare. Procurorii au completat rechizitoriul, au menținut dispoziția de trimitere în judecată a inculpaților, însă aceștia au formulat contestații.

Ieri, Curtea de Apel Craiova a respins contestațiile inculpaților ca inadmisibile: „Respinge contestaţiile inculpaţilor ca inadmisibile cu obligarea la câte 60 lei cheltuieli judiciare statului. Onorariile avocaţilor din oficiu rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu”, se arată în hotărârea instanței.

Populare

Recomandări

Stoichiță îi vede campioni europeni pe Markovic, Albu, Baiaram, Ișfan și Screciu

Mihai Stoichiță are mare încredere în naționala de tineret...

Toni Greblă, numit de Parlament președintele AEP

Toni Greblă, impus de PSD, a fost ales pentru...

Slatina. 9 elevi de la „Ion Minulescu”, la Olimpiada Națională de Matematică

Matematica este prietenă cu elevii slătineni. Nouă dintre cei...

Polițiștii mehedințeni au recuperat poșeta unei femei

Polițiștii mehedințeni au găsit în stația de autobuz o...