Conecteaza-te cu noi

Actualitate

În spital, după ce şi-a dat foc la casă. Mama autorului, rănită

Publicat

pe

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Valea Mare, şi mama sa, în vârstă de 70 de ani, au ajuns la spital, noaptea trecută, după ce locuinţa lor a fost cuprinsă de un incendiu. Focul ar fi fost pus intenţionat chiar de bărbat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsăşteanu, a afirmat că, la sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei și la bunurile din două camere de locuit.

Bărbatul în vârstă de 48 de ani a ajuns la spital cu arsuri, pe circa 75% din suprafaţa corpului.

Fiul proprietarei a fost găsit în afara locuinței, conștient, cu arsuri de gradul II și III, pe circa 75 % din suprafața corporală. Bărbatul a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la UPU Slatina. La spital a ajuns și proprietara locuinței, în vârstă de 70 de ani, conștientă, cu atac de panică”, a afirmat Băsăşteanu.

El a adăugat că intervenția pompierilor a durat aproximativ o oră, incendiul fiind lichidat în limitele găsite. Au ars acoperișul casei pe circa 25 de metri pătrați și bunurile din două camere de locuit.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este acțiune intenționată – autoincendiere, potrivit ISU. Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz.

Surse apropiate anchetei au declarat că focul a fost pus chiar de bărbat, care a dat şi cu o substanţă inflamabilă prin camerele locuinței.