sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova, campioană națională la U19

Grupa de juniori pregătită de Mugur Gușatu a reușit să se impună în ultimul act al Campionatului Național U19, a doua competiție națională de juniori după Liga Elitelor. Juniorii lui CSU Craiova s-au impus în finala disputată sâmbătă la Alba Iulia contra lui Gaz Metan Mediaș, cu scorul de 3-2. Golul decisiv al craiovenilor a fost marcat în minutul 90 de Zbona, asta după ce elevii lui Gușatu au fost mereu conduși. Băcilă (37) a deschis scorul pentru Gaz Metan, ca mai apoi Ciutică (57) să egaleze pentru CSU Craiova abia în a doua repriză. Medieșenii au intrat din nou în avantaj după reușita lui Bîrză (73), dar gruparea olteană a forțat pe final și a reușit două goluri care le-a adus titlul național. Borța (85) și Zbona (90) au adus medaliile de aur pentru juniorii lui Gușatu.

„Un asemenea meci se câștigă cu sufletul, iar noi am făcut-o, am crezut până la final și sunt foarte bucuros pentru trofeul cucerit. Aici este viitorul Craiovei, am muncit mult cu acești băieți, știu ce pot, dar numai de ei depinde să ajungă sus la echipa mare”, a declarat Mugur Gușatu, antrenorul grupei U19 a CSU Craiova.

CSU Craiova U19 a arătat astfel în finala de la Alba Iulia: Bobonete – Borța, Țoiu, Puțaru, Juncu – Buzan, Șerban, Ciutică – Trancă, Nichifor, Mihăilă. Au mai evoluat pe parcursul meciului: Zbona, Popescu și Vulpe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Juniorii lui Bon sunt în finala Ligii Elitelor U17

După ce s-au impus și în turul semifinalei cu Sporting Vaslui cu 2-1 în deplasare, echipa U17 a CSU Craiova și-a securizat răspicat locul în finală în partida retur. Juniorii pregătiți de Dragoș Bon au câștigat cu 2-0 al doilea meci contra formației moldave, disputat sâmbătă pe stadionul Extensiv din Craiova. Ambele goluri ale craiovenilor au fost marcate în a doua repriză, autorii fiind Moldovan și Nițu. Cu 4-1 la scorul general, formația craioveană de juniori merge mai departe în finala națională a Ligii Elitelor U17, unde va întâlni FC Viitorul, pe 2 iunie.

Pentru CSU Craiova U17 au evoluat în returul cu Sporting Vaslui următorii: Manea – Dobre, Negrea, Ionescu – Nițuică, Rezeanu, Guță, Manea – Sîrbu, Markovic, Moldovan. Au mai intrat pe parcursul meciului: Cojocaru, Negrea T., Baiaram, Boștină și Nițu.

 

Politica