marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Psihiatria se va renova cu fonduri europene

Secția de Psihiatrie a spitalului județean din Drobeta Turnu Severin va avea parte de o reabilitare serioasă cu fonduri europene. Cererea de finanțare depusă de reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți a primit undă verde, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională. Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, a semnat contractul pentru reabilitarea şi modernizarea Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean.

Se înregistrează totodată și o premieră la nivelul județului căci, este pentru prima dată când administrația județeană atrage fonduri europene în vederea reabilitării unei unități medicale de stat. Primul proiect care vizează investirea banilor europeni pentru reabilitarea infrastructurii de sănătate din județul Mehedinți a fost semnat de Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți și de Marilena Bogheanu, directorul Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia. Proiectul semnat vizează anveloparea termică a secției de psihiatrie a spitalului județean de urgență. Nu doar anveloparea termică exterioară va fi realizată, ci vor fi refăcute toate instalațiile, va fi înlocuită tâmplăria, vor fi montate instalații de gaz și se intenționează achiziționarea unei centrale care va fi racordată de rețeaua de gaze naturale a orașului.

O cerere similară care vizează finanțarea europeană atrasă pentru unitățile medicale din județul Mehedinți se referă și la anveloparea termică a spitalului județean de urgență. Și aici se vor executa același tip de lucrări menite să crească eficiența energetică a unității medicale, dar și să crească confortul pacienților veniți aici la tratament. Această cerere de finanțare este în evaluare și a trecut deja de primele etape de verificare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica