vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJ Dolj vrea organizarea unei ample acțiuni de ecologizare în județ

Gunoiul aruncat de doljeni, în ultimii ani, pe marginea drumului, în câmp, în pădure, ori lângă lacuri va fi ridicat în urma unei ample acțiuni de ecologizare pe care intenționează să o organizeze administrația județeană. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Șeful administrației doljene a declarat că va avea, astăzi, o întâlnire cu reprezentanții firmei care a câștigat licitația, pe masterplanul de deșeuri al județului Dolj, pentru colectarea și ridicarea gunoiului, cărora le va vorbi despre ideea strângerii gunoiului aruncat în locurile neamenajate, înainte de a începe activitatea pentru care a câștigat contractul.

„Cum Craiova este de-abia într-o fază în care își proiectează containerele îngropate, drumul e lung până să poată prelua și Craiova, care înseamnă grosul din cantitatea de gunoi pe care ar lua-o. În aceste condiții, discuțiile pe care le vom purta sunt legate de faptul că am dori să preia celelalte 110 localități. O să îi punem la dispoziție cele 32 de mașini pe care le avem în stoc. (…) Vom trimite o adresă către toate localitățile din Dolj și vom cere să ni se comunice unde sunt locurile în care s-a depozitat haotic gunoiul în ultimii ani pentru că va trebui să avem și o acțiune de ecologizare a județului. Rugămintea noastră către operator este ca înainte de a se apuca să intre în sate, comune, să se apuce de gunoiul care este în afară. Vrem să facem o acțiune de strângere a gunoiului din afară, acțiune la care să participe și voluntari, să pornim dintr-un punct zero”, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Dolj“, are o valoare totală de 53,6 milioane de euro și include construirea a patru staţii de transfer al deşeurilor, în Calafat, Dobreşti, Băileşti şi Filiaşi, construirea a două staţii de compostare, în Craiova (Mofleni) şi Calafat, dar şi a unei staţii de sortare, în Craiova.

Contractul cu operatorul care va colecta și transporta gunoiul din județ ar urma să fie semnat pe 22 mai, iar firma va avea la dispoziție șase luni pentru mobilizare.

Politica