joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: S-a pus crucea în multe administrații locale din județ

Situație fără precedent în județul Mehedinți. Consiliile locale din comunele mehedințene Prunișor și Poroina Mare sunt în proces de dizolvare, iar în comuna Tâmna se pregătesc alegeri anticipate.

Debandadă și brambureală în unele primării din județul Mehedinți! Consiliul Local al comunei Prunișor ar putea fi dizolvat, după ce nu s-a întrunit în ultimele două ședințe lunare. Același lucru s-ar putea întâmpla și la Consiliul Local din Poroina Mare. De departe, însă, cea mai ciudată situație este înregistrată la primăria Tâmna, acolo unde comuna a rămas și fără primar și fără viceprimar. Ambii au fost descoperiți în conflict de interese și și-au pierdut funcțiile. Prefectul județului Nicolae Drăghiea a declarat că el nu a făcut altceva decât să aplice legea. De fapt, era obligat să o aplice. Așa că a cerut în instanță dizolvarea Consiliilor Locale Prunișor și Poroina Mare, dar și alegeri anticipate la Tâmna.

,,Am constatat că nu s-a putut întruni consiliul local și nu s-a putut lua nicio hotărâre, în ultimele două ședințe fapt care ne obligă, de fapt legea ne obligă să cerem în instanță dizolvarea consiliului local la cele două comune. Primul este la Poroina Mare și ne aflăm în faza judecării pe fond. Mai avem în faza de judecată la apel la Craiova, căci noi doar am emis ordinul și Înalta Curte de Casație a decis, pentru procedurile de declanșare a alegerilor anticipate la comuna Tâmna,” a declarat prefectul Nicolae Drăghiea.

În comuna Tâmna se va ajunge la alegeri anticipate după ce primarul Ion Cioară și viceprimarul Iliuță Dumitru Șerban au fost găsiți în conflict de interese de către ANI.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica