vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova: Împreună pentru un mediu mai curat

Angajații Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” au participat astăzi la o nouă acțiune desfășurată în cadrul proiectului „Împreună pentru un mediu mai curat”. Împreună cu preșcolarii de la Grădinițele „Elena Farago” și „Nicolae Romanescu”, cu elevii de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” și cei de la Liceul „Henri Coandă” , care au fost însoțiți de cadre didactice, bibliotecarii au mers în Pădurea Bujorului, din localitatea Plenița.

În mijlocul naturii, cei aproape 150 de copii au admirat specia de floră protejată bujorul românesc, o specie de floare unică în Europa. Bujorul românesc, cunoscut sub denumirea botanică de Paeonia romanica peregrina, este şi cea mai veche floare din România. Bujorul românesc se găsește în doar cinci rezervații din țara noastră, aflate în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și Mureș.

În cadrul acțiunii, intr-o atmosferă destinsă, copiii, cadrele didactice și angajații Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” au lipit pe copaci mesaje de conștientizare și informare a publicului pentru protejarea florei spontane și a pădurii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acțiunea de astăzi, care a durat mai multe ore, s-a desfășurat cu sprijinul Agenției Județene de Protecție a Mediului și a primăriei Plenița.

Politica