joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova: Dublă lansare de carte la “Aman”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește joi, 10.05.2018, ora 18.00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu” o dublă lansare de carte. În prezența invitaților Mihai Duțescu, Andreea Ghiță, Cătălin Ghiță, Ioan Lascu, Petrișor Militaru, Haricleea Nicolau, George Popescu, vor fi lansate volumele „Scrisul Românesc – 90 de ani de la întemeiere”, de Florea Firan și „Jocurile Thaliei” de Mihai Ene.

Moderatorul acestei duble lansări de carte va fi scriitorul Florea Firan.

Volumul „Scrisul românesc – 90 de ani de la întemeiere”, de Florea Firan, este o lucrare de mari dimensiuni care cuprinde activitatea revistei din cele două perioade de apariție, seriei noi, din 2003 până astăzi, fiindu-i consacrat cel mai mare spațiu. Studiul monografic, Bibliografia adnotată (care însumează 7025 de poziții), Viața revistei, Indicii de autori și Indicii periodicelor citate constituie structura acestei lucrări de mare utilitate. O bogată Iconografie conturează imaginea publicației pe această perioadă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De fapt, Florea Firan a consacrat o lucrare asemănătoare și revistei „Ramuri”, astfel încât cele două publicații craiovene beneficiază de studii monografice complete.

Volumul „Jocurile Thaliei. Ipostaze ale actului teatral”, de Mihai Ene, este rezultatul unei activități constante de cronicar de teatru, în special cărți de dramaturgie și de teatrologie, dar și de spectacole. Multe dintre texte au fost publicate inițial în revistele craiovene „Scrisul Românesc” și „SpectActor”. Structurat în trei părți – Jocurile scenei, Jocurile textului, Jocurile receptării – volumul se încheie cu un Dialog cu George Banu care privește teatrul în genere, dar și Festivalul Internațional Shakespeare.

Politica